Sitronsalt - Perfekt topping til reker, skalldyr og fisk
Salt med deilig lukt av sitron
Ingredienser
- 1 stk sitron (kun skallet)
- 1 dl maldonsalt
Dette trikset lærte jeg for et pa år siden og har brukt det masse etter det. Jeg har glemt å dele denne ekstremt enkle oppskriften med dere! Så her kommer sitronsaltet. Når du først prøver dette lager du det garantert igjen. Det tar kun noen minutter og gir det lille ekstra.
Steg 1
Jeg bruker økologiske sitroner når jeg skal bruke skallet i mat. Skyll sitronene godt og tørk av dem. Bruk et zestjern eller rivjern og riv av kun det gule. Det er viktig å få med minst mulig av det hvite i skallet da dette har en litt bitter smak.
Steg 2
Bland sitronskallet med saltet og kna det sammen det godt sammen med fingerne. Hell over i en liten bolle og det er klart til å brukes. Lukten er magisk god og med dette tilbehøret gir deg det lille ekstra.