Sjokoladefondant med iskrem og bær

Restauranttrikset som gir perfekt resultat hver gang

Ingredienser

stk medium silikonformer
  • 170 gram mørk sjokolade av god kvalitet
  • 170 gram meierismør
  • 6 stk egg
  • 180 gram sukker
  • 90 gram hvetemel
Ingredienser

Å kutte inn i en perfekt sjokoladefondant og se sjokoladesausen renne pent ut er nesten litt magisk. Den enkleste metoden for å få til dette, er å fryse røren og steke sjokoladefondanten mens den er frossen. Da steker du utsiden først og midten av fondanten smelter saktere og forblir flytende. Alle ovner er litt forskjellige så test den perfekte tiden for din ovn. Når du har funnet dette kan du ha en pose med fryste fondanter i fryseren og trylle frem en fantastisk dessert på 1-2-3 senere.

Sjokoladefondant 4

Steg 1

Start med å smelte smøret og sjokoladen på lav varme i en kjele.

Sjokoladefondant
Sjokoladefondant 3

Steg 2

Kjør eggene og sukkeret i en kjøkkenmaskin eller pisk til du får eggedosis. Når sjokoladen er smeltet og kjølt seg litt ned, blander du den sammen med eggedosisen. Sikt over hvetemelet og bland sammen med en slikkepott.

Sjokoladefondant 2
Sjokoladefondant 5
Sjokoladefondant 6

Steg 3

Smør formene først og hell røren over i formene. Fyll nesten helt opp, men la det være igjen litt siden den hever noe i ovnen. Sett dem på et brett og plasser brettet i fryseren.

Sjokoladefondant 7

Steg 4

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft og sett de frosne fondantene i midten av ovnen på et brett i 8-10 minutter. Ta ut sjokoladefondantene og la dem kjøle seg litt ned før du fjerner formen forsiktig og legger den på en tallerken. Legg ved en kule med god iskrem og noen friske bær. Strø over litt melis på toppen og server.

Sjokoladefondant 9

TIPS: Test gjerne med litt forskjellige steketider for å finne den perfekte flytende kjernen.Alle ovner er litt forskjellige, men når du har funnet riktig tid for din ovn, lager du perfekte fondanter hver eneste gang.