Jeg bruker ofte skalldyrskraft i stedet for fiskekraft, da jeg synes dette har en bedre smak. Kombiner gjerne skalldyrskraft med kraften fra blåskjell for et fantastisk utgangspunkt for en fiskesuppe eller saus. Å lage skalldyrskraft er enkelt og du bruker kun restene av skalldyrene de fleste kaster. Både reker, kreps og hummer gir en veldig god kraft.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg hoder og skall fra reker, hummer, kreps
  • 1 liter kaldt vann
  • 1 ss nøytral olje
  • Bruk gjerne litt grønnsaker og løk for ekstra smak
Ingredienser

Steg 1

For å lage en fin skalldyrskraft kan du bruke skallet og hoder fra reker, kreps, hummer, kongekrabbe eller de skalldyrene du har tilgjengelig. Finn frem en stor kjele og tilsett litt olje. Varm opp oljen til den begynner å ryke litt.

Skalldyr1

Steg 2

Tilsett skallet og hodene fra reker, kreps eller hummer. Stek i ca fem minutter på høy varme. Hvis du vil gi ekstra smak på kraften kan du flambere skallet med litt cognac før du heller på kaldt vann.

Steg 3

Hell på kaldt vann så det dekker skallet og kok opp. Skru ned varmen så det kun putrer og småkok i 45 minutter. Sil av skallet og ta vare på kraften.

Skalldyr2
Skalldyr3