Sommerruller - Sunt, sprøtt og utrolig godt!

En rå vårrull fylt med crispy grønnsaker og scampi

Ingredienser

Sommerruller

Sommerruller

  • 8 stk rispapir
  • 50 gram risnudler
  • 0,5 stk agurk
  • 1 stk paprika
  • 0,5 stk mango
  • 2 dl bønnespirer
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 håndfull basilikum
  • 1 håndfull mynte
  • 16 stk store scampi

Dippingsaus (mye saus)

  • 2,5 dl Hoisin saus
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 ts siracha chili
  • 2 dl vann
  • 2 stk lime (kun saften)
Ingredienser

Denne deilige og lette retten fra Vietnam har flere navn, men jeg kaller dem Sommerruller. Dette er ferske vårruller som ikke stekes eller friteres. Jeg har laget en oppskrift med kombinasjon av råvarer jeg synes er veldig godt, men føl deg fri til å velge ulike typer grønnsaker. Du kan også lage dem med kylling. Så her kan hele familien få sine favoritter. Jeg har laget en video du finner nederst i denne oppskriften og jeg anbefaler å se den for teknikk for hvordan du pakker dem sammen.

Sommerruller

Steg 1

Jeg liker å starte med å blande sammen sausen og koke opp risnudlene. Risnudlene koker du raskt i saltet vann i 1-2 minutter. Sjekk at dem er ferdige før du skyller dem i kaldt vann. Nudler har litt ulik størrelse og har derfor også litt forskjellig koketid. Skyll godt i kaldt vann og la renne av seg. Sausen er veldig enkel, men utrolig god. Bland sammen og kok opp. Skru av å la kjøle seg ned.

Sommerruller 3

Steg 2

Kok scampiene i 1-2 minutter eller du kan også bruke ferske reker eller ferdigkokte scampi. Kutt opp alle grønnsakene i strimler som ikke er lenger enn hva somerrullen skal være i lengde.

Sommerruller 4
Sommerruller 6
Sommerruller 5

Steg 3

Lag en liten "arbeidstasjon" med alle råvarene og et bolle/form med lunkent vann. Legg rispapiret i vannet og vent i 10-30 sekunder til det begynner å bli mykt. Flytt deretter over til skjærefjølen.

Sommerruller 7

Steg 4

Start med salat og legg på grønnsaker og nudler. Legg scampi med den rød siden ned rett foran. Nå skal du pakke dette tett sammen. Start med å dekke til delen av rispapiret med grønnsakene og risen. Brett nå kantene inn og rull tett inn så scampiene også kommer inn i sommerrullen. Dette krever litt teknikk og trening gjør mester! Det gjør ingenting om de ser litt ulike ut for de smaker like godt.

Sommerruller 8

Steg 5

Nå er det bare å lage i stand alle sommerrullene og servere med den deilige dippen! Et perfekt sommermåltid med mye smak, ulike konsistenser og næring.

Sommerruller 9

Her kan du se video av hvordan jeg lager denne retten! Lykke til.