Soyaglasert torsk med råkostsalat - Enkelt, sunt og godt!

Jeg elsker denne sausen!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg torskeloin
  • 800 gram råkostsalat (gulrot og kål)
  • 4 ts hvite sesamfrø
  • Soyaglaze (se oppskrift under)
  • frisk koriander til pynt

Soyaglaze

  • 4 ss oystersauce
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk appelsin (kun saften)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær (som tommelen din)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 stk rød chili
Ingredienser

Noen ganger er det helt perfekt med en enkel, sunn og velsmakende middag. Jeg er veldig glad i torsk og når du steker den perfekt så blir saftig og fristende. Her er torsken i kombinasjon med en asiatisk glaze og en enkel råkostsalat. Her skal jeg vise hvordan jeg lager denne retten.

Torsk med rakost

Steg 1

Start med å skru ovnen på 200 grader varmluft med grill. Dette for at ovnen skal være varm og klar når du skal sette fisken i ovnen etterpå. Jeg starter med sausen. Tilsett alle ingrediensene i en kjele og la koke i 2 minutter. Skru ned varmen.

Torsk med rakost 2
Torsk med rakost 3

Steg 2

Del opp fiskestykkene i porsjonsstørrelse og pensle med den gode glazen. Resten av sausen skal brukes rett før servering. Sett fisken i midt i ovnen og nå skal den steke i 10-15 minutter. Tiden vil variere litt pga størrelsen på fisken og effekten på ovnen så følg litt med. Fiksen skal flake seg fint opp da er den klar.

Torsk med rakost 4
Torsk med rakost 5
Torsk med rakost 6

Steg 3

Denne gangen kjøpte jeg en ferdig råkostsalat, men hvis du vil lage selv er det bare å rive gulrøtter og kål. Legg kålen på en tallerken og hell over litt av sausen. Legg fisken på toppen og hell over litt til av sausen.Strø over sesamfrø og pynt med litt frisk koriander eller noen andre urter. Nå er retten klar til å nytes. Lykke til.

Torsk med rakost 7