Sopa de Ajo - Spansk hvitløkssuppe med brød og posjert egg
Masse smak og rimelige råvarer!
Ingredienser
- 2 liter kyllingkraft
- 300 gram brød (gjerne tørt)
- 1 hel spansk hvitløk
- 150 gram chorizo / skinke
- 1 ss olivenolje
- 4 ts paprikapulver
- 4 stk egg
- 30 gram parmesan
- 2 ss finhakket bladpersille
Dette er en klassisk Spansk suppe som varmer og er utrolig god smak. Her er det perfekt å bruke brødrester. Denne suppen smaker av deilig hvitløk og paprika. Den er enkel å lage og lages med rimelige råvarer. Du kan bruke litt chorizo eller skinke hvis du har rester eller uten kjøtt. Tradisjonell spansk matrett!
Steg 1
Suppen tar ikke lang tid. Jeg starter med å sette ovnen på 180 grader varmluft. Her steker/tørker jeg brødet litt før det skal i suppa. Skjær brødet opp i terninger og stek i 15-25 minutter til det får en gylden farge.
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett olivenolje. Sett på medium varme. Kutt opp all hvitløken og chorizo/skinke hvis du vil ha suppen med kjøtt. Legg i olivenoljen og la steke til løken begynner å få en gylden farge uten å bli brent. Tilsett søt paprika krydder og rør sammen.
Steg 3
Når brødet er ferdig ristet legger jeg dette i kjelen og blander med den gode hvitløksoljen med paprika. Brødet trekker til seg alle de gode smakene. Så heller du i kyllingkraften. Hvis du ønsker vegetar bruk grønnsakskraft. Rør om å la koke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og chili hvis du ønsker litt spice!
Steg 4
Klekk nå i ett egg per person rett i suppen. Jeg pleier å knekke eggene i en liten bolle først så jeg er sikker på at det ikke blir med skall. Legg på lokket og vent i ca 8 minutter til eggehviten har blitt hvit og plommen fortsatt er flytende. Strø over litt finhakket persille og parmesan. Serveres rykende varm.
Her kan du se en video som viser hvordan jeg lager denne retten.