![](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=efd1eb8fe68d27a98e822d7bb6694c4f 700w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=666d915873532ff54a754355ab101b88 800w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=70aac42ee38a6a696bc20276c25a4721 900w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4fd4b44a18a1cb83ebd95326fd8af630 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=08e7b58bec741c443287d2b2dcb49434 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=96d7f797eb26110f8b3f20a37c749ecb 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=0590bbbfd8cc79fcb6431bdde018c940 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3952326e6387e8d73fb14bd0f614dae2 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=95fd44ec5e01ad71c73b7c59bacc91f0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ca4615c3ce6bed1acc72a65df4f7062e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=de3a142a76875d5ef5ed238ef1fb4e5a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=8ebe4bf6a86a9242c67c5c547849ee87 1800w)
Sopa de Ajo - Spansk hvitløkssuppe med brød og posjert egg
Masse smak og rimelige råvarer!
Ingredienser
- 2 liter kyllingkraft
- 300 gram brød (gjerne tørt)
- 1 hel spansk hvitløk
- 150 gram chorizo / skinke
- 1 ss olivenolje
- 4 ts paprikapulver
- 4 stk egg
- 30 gram parmesan
- 2 ss finhakket bladpersille
Dette er en klassisk Spansk suppe som varmer og er utrolig god smak. Her er det perfekt å bruke brødrester. Denne suppen smaker av deilig hvitløk og paprika. Den er enkel å lage og lages med rimelige råvarer. Du kan bruke litt chorizo eller skinke hvis du har rester eller uten kjøtt. Tradisjonell spansk matrett!
![Sopa de Ajo](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7a29ab5a4346a82bcd8fdfdaaccf0997)
Steg 1
Suppen tar ikke lang tid. Jeg starter med å sette ovnen på 180 grader varmluft. Her steker/tørker jeg brødet litt før det skal i suppa. Skjær brødet opp i terninger og stek i 15-25 minutter til det får en gylden farge.
![Sopa de Ajo 2](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=186345e9049abb73af930f67caa58433)
![Sopa de Ajo 5](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=429c97a75f5bfba25adb7c5f9f03a7da)
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett olivenolje. Sett på medium varme. Kutt opp all hvitløken og chorizo/skinke hvis du vil ha suppen med kjøtt. Legg i olivenoljen og la steke til løken begynner å få en gylden farge uten å bli brent. Tilsett søt paprika krydder og rør sammen.
![Sopa de Ajo 3](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ea8bd6b5d54b7e4eaf7803d0aa2cb48c)
![Sopa de Ajo 4](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=aaef86a7f12a027b390753ece3d7f632)
Steg 3
Når brødet er ferdig ristet legger jeg dette i kjelen og blander med den gode hvitløksoljen med paprika. Brødet trekker til seg alle de gode smakene. Så heller du i kyllingkraften. Hvis du ønsker vegetar bruk grønnsakskraft. Rør om å la koke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og chili hvis du ønsker litt spice!
![Sopa de Ajo 6](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=47bc587a0525713d708dc4da3e801d50)
Steg 4
Klekk nå i ett egg per person rett i suppen. Jeg pleier å knekke eggene i en liten bolle først så jeg er sikker på at det ikke blir med skall. Legg på lokket og vent i ca 8 minutter til eggehviten har blitt hvit og plommen fortsatt er flytende. Strø over litt finhakket persille og parmesan. Serveres rykende varm.
![Sopa de Ajo 7](https://gladkokken.imgix.net/Sopa-de-Ajo-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=19b068095ef609c8dce180dfc3f0b6f1)
Her kan du se en video som viser hvordan jeg lager denne retten.