Sopa de Ajo - Spansk hvitløkssuppe med brød og posjert egg

Masse smak og rimelige råvarer!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 liter kyllingkraft
  • 300 gram brød (gjerne tørt)
  • 1 hel spansk hvitløk
  • 150 gram chorizo / skinke
  • 1 ss olivenolje
  • 4 ts paprikapulver
  • 4 stk egg
  • 30 gram parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
Ingredienser

Dette er en klassisk Spansk suppe som varmer og er utrolig god smak. Her er det perfekt å bruke brødrester. Denne suppen smaker av deilig hvitløk og paprika. Den er enkel å lage og lages med rimelige råvarer. Du kan bruke litt chorizo eller skinke hvis du har rester eller uten kjøtt. Tradisjonell spansk matrett!

Sopa de Ajo

Steg 1

Suppen tar ikke lang tid. Jeg starter med å sette ovnen på 180 grader varmluft. Her steker/tørker jeg brødet litt før det skal i suppa. Skjær brødet opp i terninger og stek i 15-25 minutter til det får en gylden farge.

Sopa de Ajo 2
Sopa de Ajo 5

Steg 2

Finn frem en kjele og tilsett olivenolje. Sett på medium varme. Kutt opp all hvitløken og chorizo/skinke hvis du vil ha suppen med kjøtt. Legg i olivenoljen og la steke til løken begynner å få en gylden farge uten å bli brent. Tilsett søt paprika krydder og rør sammen.

Sopa de Ajo 3
Sopa de Ajo 4

Steg 3

Når brødet er ferdig ristet legger jeg dette i kjelen og blander med den gode hvitløksoljen med paprika. Brødet trekker til seg alle de gode smakene. Så heller du i kyllingkraften. Hvis du ønsker vegetar bruk grønnsakskraft. Rør om å la koke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og chili hvis du ønsker litt spice!

Sopa de Ajo 6

Steg 4

Klekk nå i ett egg per person rett i suppen. Jeg pleier å knekke eggene i en liten bolle først så jeg er sikker på at det ikke blir med skall. Legg på lokket og vent i ca 8 minutter til eggehviten har blitt hvit og plommen fortsatt er flytende. Strø over litt finhakket persille og parmesan. Serveres rykende varm.

Sopa de Ajo 7

Her kan du se en video som viser hvordan jeg lager denne retten.