Spicy Torsk med brokkolini - Sender smaksløkene på fest!
Liker du sterk mat kommer du til å elske denne!
Ingredienser
- 800 gram torskeloin
- 2 pakker brokkolini
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss sesamfrø
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts salt
Kryddermarinade
- 2 ts mildt chilipulver
- 1 ss malt koriander
- 1 ss garam masala
- 2 ss nøytral olje
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Asiatisk Glaze
- 2 dl vann
- 2 ss soya
- 2 ss oystersauce
- 1 ss riseddik
- 1 ts sesamolje
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss maisenna mel (blandes med vann)
- 2 ss vann (blandes med maisenna)
Jeg liker spicy mat og denne retten er både rask å lage og har masse smak. Du kan selv justere styrken på denne retten med mengde chili. Husk at ulike chilipulver har ulik styrke så det kan være smart å smake seg frem til perfekt smak for deg.
Steg 1
Start med å skjære fisken i porsjonsbiter og legg over i en form. Krydre først med salt og gurkemeie. La fisken stå med dette når du lager kryddermarianden. Bland sammen ingrediensene og pensle på fisken på oversiden og sidene.
Steg 2
Stek fisken med den siden du har krydderet på ned. Stek i en varm panne med litt nøytral olje. Stek i et par minutter og snu rundt. Stek i 2 minutter til. Fisken er klar når den begynner å flake seg pent og fiskekjøttet er blankt og fint. Tiden vil variere med størrelse på fiskebitene og temperatur. Så pass på. Når fisken er ferdig løfter jeg en tilbake i formen.
Steg 3
I samme panne legger jeg nå inn finhakket hvitløk og chili. Stek et par minutter og legg i brokkolini. Hell over vannet og la dampe i 1-2 minutter. Bland sammen ingrediensene til den asiatiske glazen, men vent med blandingen av maisenna og vann. Maisenna og vannet blander jeg sammen i en liten skål og dette er jevningen som gjør at sausen tykner til slutt. Hell over resten av blandingen. La dette stå i et par minutter til brokkolinien har blitt kokt litt, men fortsatt er sprø og gode. Løft ut brokkolinien og legg i formen. Hell nå over maisennablandingen og kok i 2 minutter.
Steg 4
Avslutt med å legge brokkolini på en tallerken og legg på et fiskestykke. Hell over litt av den gode glazen og strø over sesamfrø. Pynt gjerne med litt frisk koriander hvis du liker det. Her kan du se en film av hvordan jeg lager denne retten.