![](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=58426404147b1c68797ba9d56d210537 700w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bb27ae204de8d6167d944e8e93c2be19 800w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a5e2f92e5c241a561e7551b40b20c948 900w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c9bb318e2b67f5a00f068c163f8a7b58 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=630cd48e544f74f537953b619d81248d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=329c3801d33823e9b0f36d372089d3c5 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=079019bff23995b59fb7cffcf511dce0 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=0e0a2786e671618bed5a9f6bfc513f7b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=9a91f60df5f8e0b3a224163b2ea8bd2c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=87603d98ac53207afb5d728080696333 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=917731f8a62132c9bf6fb96157e5a3e3 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c614a9906b48baeb0161722c50f7b40d 1800w)
Spicy Torsk med brokkolini - Sender smaksløkene på fest!
Liker du sterk mat kommer du til å elske denne!
Ingredienser
- 800 gram torskeloin
- 2 pakker brokkolini
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss sesamfrø
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts salt
Kryddermarinade
- 2 ts mildt chilipulver
- 1 ss malt koriander
- 1 ss garam masala
- 2 ss nøytral olje
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Asiatisk Glaze
- 2 dl vann
- 2 ss soya
- 2 ss oystersauce
- 1 ss riseddik
- 1 ts sesamolje
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss maisenna mel (blandes med vann)
- 2 ss vann (blandes med maisenna)
Jeg liker spicy mat og denne retten er både rask å lage og har masse smak. Du kan selv justere styrken på denne retten med mengde chili. Husk at ulike chilipulver har ulik styrke så det kan være smart å smake seg frem til perfekt smak for deg.
![Spicy torsk med brokkolini](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=73572533611eadad16d0483c776ae5f7)
Steg 1
Start med å skjære fisken i porsjonsbiter og legg over i en form. Krydre først med salt og gurkemeie. La fisken stå med dette når du lager kryddermarianden. Bland sammen ingrediensene og pensle på fisken på oversiden og sidene.
![Spicy torsk med brokkolini 2](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8c36ea58eaf2cbe36d189b980bc83d5c)
![Spicy torsk med brokkolini 3](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e96f7ce1162b2d76def8d96ad1c85721)
Steg 2
Stek fisken med den siden du har krydderet på ned. Stek i en varm panne med litt nøytral olje. Stek i et par minutter og snu rundt. Stek i 2 minutter til. Fisken er klar når den begynner å flake seg pent og fiskekjøttet er blankt og fint. Tiden vil variere med størrelse på fiskebitene og temperatur. Så pass på. Når fisken er ferdig løfter jeg en tilbake i formen.
![Spicy torsk med brokkolini 4](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=66582de1f9edec85a131bb3f5401878e)
Steg 3
I samme panne legger jeg nå inn finhakket hvitløk og chili. Stek et par minutter og legg i brokkolini. Hell over vannet og la dampe i 1-2 minutter. Bland sammen ingrediensene til den asiatiske glazen, men vent med blandingen av maisenna og vann. Maisenna og vannet blander jeg sammen i en liten skål og dette er jevningen som gjør at sausen tykner til slutt. Hell over resten av blandingen. La dette stå i et par minutter til brokkolinien har blitt kokt litt, men fortsatt er sprø og gode. Løft ut brokkolinien og legg i formen. Hell nå over maisennablandingen og kok i 2 minutter.
![Spicy torsk med brokkolini 5](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-torsk-med-brokkolini-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bfb2edaba94f97fc65de7ff093e6ba05)
Steg 4
Avslutt med å legge brokkolini på en tallerken og legg på et fiskestykke. Hell over litt av den gode glazen og strø over sesamfrø. Pynt gjerne med litt frisk koriander hvis du liker det. Her kan du se en film av hvordan jeg lager denne retten.