Sponset av Apetina

Stekte grønnsaker med Apetina dressing - Syrlig, friskt og fristende

Enkel metode som er perfekt for å rydde opp i grønnsaksskuffen!

Ingredienser

porsjoner

Apetina dressing

  • 1 boks Apetina Herbs & spices
  • 2,5 dl naturelyoghurt
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts honning
  • salt og pepper

Grønnsaker

Her kan du bruke de du har i kjøleskapet

  • 4 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk squash
  • 1 stk søtpaprika
  • 2 stk løk
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • ferske urter
Ingredienser

Dette er en deilig rett som kan brukes som tilbehør eller som en egen rett. Du kan kombinere flere typer grønnsaker og en super rett for å bruke opp restene av grønnsaker i kjøleskapet. En deilig ostesaus med Apetina helles over rett før servering og binder hele retten sammen. Sjekk også ut videoen hvor jeg viser hvordan du lager denne retten.

Stekte gronnsaker Apetina

Steg 1

Finn frem en ildfast form og sett ovnen på 250 grader varmluft. Finn frem forskjellige grønnsaker du har i kjøleskapet. Skrell grønnsakene og kutt opp i grove biter.

Steg 2

Legg alle bitene av grønnsaker i den ildfaste formen og hell over litt olivenolje. Strø over litt salt og pepper og bland godt sammen med hendene. Sett formen inn i ovnen.

Steg 3

Nå skal vi lage denne deilige og enkel ostesausen. Hell Apetina fetaost i en bolle og ta med oljen. Hell i naturell yoghurt og bruk en stavmikser eller blender og kjør til en glatt dressing.

Steg 4

Steketiden kan variere litt etter hvor store biter du har kuttet opp grønnsakene. Et sted mellom 15-20 minutter er perfekt og jeg liker at det er litt tyggemostand i grønnsakene og de har fått en gylden farge. Ta formen ut av ovnen og hell over på et fat.

Steg 5

Hell over godt med den gode ostedressingen og retten er klar for å nytes. Topp gjerne med litt friske urter rett før servering. Lykke til. Her kan du se en video av hele prosessen

Stekte gronnsaker Apetina kopi