Surf n Turf - Sjøkreps og biff med asiatiske smaker!

Her kommer oppskriften på en deilig Surf n turf. Dette er en smakfull kombinasjon av biff og sjøkreps og her er det ikke spart på gode råvarer eller smaker. Denne retten er en spennende og sommerlig rett!

Ingredienser

porsjoner
  • 200 gram mør biff av okse
  • 12 stk sjøkreps
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss fishsauce
  • 1 ss revet ingefære
  • 1 stk chili
  • 2 stk lime
  • 1 fedd revet hvitløk
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 ts lakserogn
  • glassnudler
  • bønnespirer
  • fersk koriander
Ingredienser

Steg 1

Dette er egentlig en veldig enkel rett å lage. Det er utrolig viktig å smake nøye til så du finner en god balanse i sausen. Start med å finne frem en bolle og helle i Soyasaus, fishsauce, ingefær, hvitløk, chili og limesaft.

Surf N Turf 3

Steg 2

Stek biffene slik du selv ønsker. Selv foretrekker jeg medium og dette gjør du lettest ved å bruke høy temperatur først på alle kanter av biffen før du steker den ferdig på lav varme eller i ovn til den har en kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile minst 15 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Sjøkrepsen kan du koke eller grille hvis den er rå. Hvis den er ferdig kokt fra butikken varmer du den forsiktig opp. Det viktig at sjøkreps ikke får for mye varme, da blir ikke smaken like god.

Surf N Turf 2

Steg 3

Skjær opp strimler av mango og agurk. Bland sammen i en bolle. Kok opp noen glass nudler. Følg oppskrift på pakken. Husk å ha litt salt i vannet. Jeg har også fritert noen glass nudler for å få et crispy element på toppen, men det er ikke nødvendig.

Steg 4

Når du skal sette sammen retten finner du frem noen fine skåler eller tallerkner og legger på litt av nudlene. Ta deretter salaten av agurk og mango. legg på noen bønnespirer og dander pent okse skivene og sjøkrepsen. Pynt med litt friterte glass nudler, fersk koriander og eventuelt lakserogn. Avslutt med å helle pent på en god del av den deilig sausen og du er klar til å servere.

Surf N Turf 1