![](https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=defa629d06ddfdb13c45282427c12658 700w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=027017ec8397afbdb26158d35e6cdd5c 800w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=83c0374e84ed5ebbb4c368b496f5fcb5 900w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=d29cb1da373e6293e12cb20bdfcb7f52 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6ec485fe108d4307c0f738b69f75b812 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=adaa1b408a5c83d1d17bc316c944644e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5aa8e4c9d1cd01fb385a7c3395f31058 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=daf2a1912ab93c10c64cdd7f03379315 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7b76967ac0c798023617b884c1a58e44 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=00fc07917b6926b748b5f6d00281e089 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c7564731fa7d2af85a2a337c63819d29 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c94fb8f8055ddea014ab9874f0a0fe90 1800w)
Surf n Turf - Sjøkreps og biff med asiatiske smaker!
Her kommer oppskriften på en deilig Surf n turf. Dette er en smakfull kombinasjon av biff og sjøkreps og her er det ikke spart på gode råvarer eller smaker. Denne retten er en spennende og sommerlig rett!
Ingredienser
- 200 gram mør biff av okse
- 12 stk sjøkreps
- 2 dl soyasaus
- 3 ss fishsauce
- 1 ss revet ingefære
- 1 stk chili
- 2 stk lime
- 1 fedd revet hvitløk
- 1 stk mango
- 1 stk agurk
- 2 ts lakserogn
- glassnudler
- bønnespirer
- fersk koriander
Steg 1
Dette er egentlig en veldig enkel rett å lage. Det er utrolig viktig å smake nøye til så du finner en god balanse i sausen. Start med å finne frem en bolle og helle i Soyasaus, fishsauce, ingefær, hvitløk, chili og limesaft.
![Surf N Turf 3](https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6bfc9f29e23bb02e2bcf64b764cfbb3e)
Steg 2
Stek biffene slik du selv ønsker. Selv foretrekker jeg medium og dette gjør du lettest ved å bruke høy temperatur først på alle kanter av biffen før du steker den ferdig på lav varme eller i ovn til den har en kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile minst 15 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Sjøkrepsen kan du koke eller grille hvis den er rå. Hvis den er ferdig kokt fra butikken varmer du den forsiktig opp. Det viktig at sjøkreps ikke får for mye varme, da blir ikke smaken like god.
![Surf N Turf 2](https://gladkokken.imgix.net/Surf-n-turf-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=519dd7ec509245e05c94f213716e1411)
Steg 3
Skjær opp strimler av mango og agurk. Bland sammen i en bolle. Kok opp noen glass nudler. Følg oppskrift på pakken. Husk å ha litt salt i vannet. Jeg har også fritert noen glass nudler for å få et crispy element på toppen, men det er ikke nødvendig.
Steg 4
Når du skal sette sammen retten finner du frem noen fine skåler eller tallerkner og legger på litt av nudlene. Ta deretter salaten av agurk og mango. legg på noen bønnespirer og dander pent okse skivene og sjøkrepsen. Pynt med litt friterte glass nudler, fersk koriander og eventuelt lakserogn. Avslutt med å helle pent på en god del av den deilig sausen og du er klar til å servere.
![Surf N Turf 1](https://gladkokken.imgix.net/Surf-N-turf-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=af00d43f6993997555fe6693ad3726e3)