Svinekoteletter med grillet kålsalat - Enkelt og veldig godt!

Når du griller svinekoteletter riktig blir det ekstremt saftig!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk Svinekoteletter
  • 1 stk spisskål
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk epler
  • 50 gram smør
  • 5 stk salvieblader
  • olivenolje, salt og pepper

Marinade

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts chiliflakes
  • 0,5 ts pepper
  • 1 klype maldonsalt
  • 4 stk salvieblader
Ingredienser

Svinekoteletter kan være magisk godt, men er også være ganske så trist hvis den er overstekt og tørr. Her skal jeg vise deg mine tips for å lage denne retten perfekt. Jeg har også laget en video av prosessen du kan se nederst i denne oppskriften. Den grillede kålsalaten med rødløk, fennikel og epler er veldig god.

Svinekoteletter

Steg 1

Start med å blande sammen ingrediensene til marinaden og legg i kjøttet. Gni det godt inn så alle deler av kjøttet er dekket av marinaden. La det ligge i minimum 2 timer.

Svinekoteletter 2

Steg 2

Kutt opp alle grønnsakene i strimler og legg i en kjele. Ta på litt olivenolje, salt og pepper.

Svinekoteletter 3

Steg 3

Jeg griller denne retten så da har jeg alt klart når jeg skal ut å grille.

Svinekoteletter 4

Steg 4

Stek kjøttet på høy varme og snu ofte. Ta ned lokket og legg på indirekte varme når du er fornøyd med stekeskorpen. La komme til ønsket kjernetemperatur og la de hvile i 10 minutter.

Svinekoteletter 6

Steg 5

For å lage kålsalaten starter jeg med en varm panne og tilsetter smør og salvieblader. Når smøret begynner å bli brunt, uten å være brent legger jeg i kålblandingen og blander godt. Legg i båter av eple og la steke i noen minutter. Krydre etter ønske med litt salt og pepper. Her får du en deilig salat med saus i samme form.

Svinekoteletter 5

Steg 6

Nå er maten klar for å nytes. Legg opp på en tallerken og pynt gjerne med et salvieblad. Herlige saftige svinekoteletter med en nydelig kålsalat. Lykke til.

Svinekoteletter 8