Sweet chilisaus uten sukker - Mye smak og nesten ingen kalorier!

Hvis du ønsker mye smak og lite kalorier er dette perfekt!

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk ferske røde chili
  • 3 stk kinahvitløk
  • 5 dl vann
  • 1 dl eplesidereddik
  • 150 gram Sukrin (sukkererstatning)
  • 3 ss maisenna maismel
  • 1 dl vann (blandes med maisenna)
Ingredienser

Jeg har fått mange spørsmål om jeg også kan dele gode og sunne oppskrifter. Denne sausen er perfekt hvis du både ønsker mye smak og lite kalorier. Hver porsjon her har under 20 kcal og passer til flere ulike retter. Jeg synes den er best med kylling, fisk eller svin. Du lager den på få minutter og har den har holdbarhet på noen dager i kjøleskapet.

Sweet chili saus

Steg 1

Start med å grovkutte chili og hvitløk. Jeg fjerner frøene i chillien, men du kan la de være hvis du ønsker en enda sterkere versjon. Husk at chili har ganske varierende styrke.

Sweet chili saus 2

Steg 2

Legg dem i en blender sammen med vannet og eplesidereddik. Kjør litt til du får ønsket konsistens. Det er viktig at det ikke blir en pure, men at det er igjen litt biter. Når du har fått ønsket konsistens heller du dette i en kjele og tilsetter Sukrin. Kok opp og la koke i 3-5 minutter.

Sweet chili saus 4

Steg 3

Bland sammen Maisenna maismel med kaldt vann og rør godt sammen.

Sweet chili saus 3

Steg 4

Hell dette i den kokende sausen og rør godt sammen. Maismelet gjør at sausen tykner. Den vil tykne enda mere når den kjøles ned. La koke i 2-3 minutter til. Smak til om sausen har en god balanse for deg. Du kan tilsette enda mere Sukrin hvis du ønsker en søtere smak. Hell over på glass og du har en sunn og god Sweet chili saus klar for bruk. Lykke til.

Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne sausen.