På denne måten kan du nyte råvarene i lang tid!
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg små agurker
Saltlake 10%
- 1 liter vann
- 100 gram salt
Syltelake
- 6 dl vann
- 3 dl 7% eddik
- 2 dl eplesidereddik
- 270 gram sukker
- 27 gram salt
- 2 ss korianderfrø
- 1 ss hel sort pepper
- 2 ss sennepsfrø
- 3 stilker dill /krondill
- 1 stk fersk pepperrot (valgfritt)
Jeg elsker å lage gode oppskrifter som gjør at du kan oppbevare og nyte de gode råvarene i lang tid og ikke bare når de er i sesong. Sylting er en super måte for å få råvarer til å vare lenge og smake veldig godt! Sylteagurk er populært i mange retter og derfor tenkte jeg hvordan du kan lage dette selv hjemme.
Steg 1
Start med å vaske agurkene godt i vann. Du kan også bruke en helt myk børste hvis du ønsker. Kutt av endene med en skarp og ren kniv. Stikk agurkene med litt med en nål eller noe skarpt og bland sammen saltlaken. Legg alle agurkene i en bolle og bland sammen vann og salt. Rør i saltblandingen til saltet er oppløst. Hell over agurkene så vannet dekker dem. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24 timer.
Steg 2
Når agurkene har stått i saltblandingen i 24 timer så heller du av saltvannet og begynner på syltelaken. Jeg koker også glassene jeg skal ha agurkene på så de er helt rene. Rist krydderne i en tørr panne og kok opp syltelaken.
Steg 3
Legg agurkene i glassene du skal oppbevare dem og hell over krydderne. Jeg tilsatte også dill. Det er også veldig godt å legge i litt fersk pepperrot.
Steg 4
Hell den kokende syltelaken over i glassene så de blir helt fulle. Vent litt og topp igjen hvis nivået på syltelaken har sunket litt. Ta på lokket og nå er agurkene klare for sylting.
Steg 5
Sett i kjøleskapet når de har kjølt seg ned til romtemperatur. Her skal de oppbevares i 10 dager før de er klare. Disse holder i mange måneder i kjøleskap så lenge du er nøye med hygiene og plukker opp sylteagurker med rent utstyr. Nå kan du nyte noen perfekte hjemmelagde sylteagurk. Lykke til.