Terte "Upside Down" - Genialt enkelt og veldig godt!

Denne metoden har gått viralt på internett og vær kreativ med toppingen!

Ingredienser

stk terter
  • 3 store butterdeig plater
  • 4 stk sjalottløk
  • 6 ss soltørkede tomater
  • 6 blader fersk rosmarin
  • 6 ss kremost
  • salt, pepper og chiliflakes

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Ingredienser

Når jeg så denne på internett første gang fikk jeg lyst til å prøve med en gang. En genial enkel metode for å lage deilige terter med butterdeig. Du kan variere toppingen som du selv ønsker så se på denne oppskriften mer som en metode enn en konkret oppskrift. Jeg skal allikevel komme med tips og triks og dele oppskriften jeg brukte på disse som var veldig gode.

Upside down tart

Steg 1

Start med å ta butterdeig platene ut av fryseren og la de tine litt før du begynner. Sett ovnen på 220 grader varmluft og finn frem en stekeplate og litt bakepapir. Legg bakepapiret i formen. Et godt tips er å ta litt olje under papiret så det klisteret seg jevnt og fast i stekeplaten. Kutt opp de ulike ingrediensene og du er klar for å lage disse raske tertene.

Upside down tart 2

Steg 2

Start med å ta noen dråper olivenolje og balsamico på toppen av arket. Jeg fordelte det på 6 områder. Legg over sjalottløk i skiver og topp med soltørkede tomater. Strø over litt salt, pepper og chiliflakes.

Upside down tart 3
Upside down tart 4
Upside down tart 5

Steg 3

Del butterdeigen opp i passende størrelse og smør på ca 1 ss med kremost på midten. Jeg brukte denne gangen kremost med gressløk, men her kan du variere etter hva du liker. Legg disse over hver "haug" og form rundt fyllet. Press med en gaffel eller liknende ned på sidene. Pensle med egg og sett i ovnen i 12-15 minutter.

Upside down tart 6
Upside down tart 7

Steg 4

Når de kommer ut er de klare for å nytes. Snu dem rundt og strø over litt friske urter hvis du har tilgjengelig. Server rykende varme og nå har du laget noen enkel og veldig gode terter.

Upside down tart 8
Upside down tart 9

Her har jeg laget en video av hvordan jeg lager dem som jeg anbefaler å se før du begynner. Lykke til.