![](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=61eb7dedbf9919422b4b428912de3972 700w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9c81597483a691a5c24019843b7f611e 800w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=599eb1b4dd437c8adf86b36615007fe8 900w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=99cf8f68644d5810285afcbd59cbcee0 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d558afae346b8b9a91b6c09e8caee828 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=f9708aba28bd212a82459d206017931a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e68d3e5b3a6259f4de86b3653ca2f1e9 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=496948f1860413e6b818e3dbcf134817 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=ad61c78faad15d066f0535a0ee31d702 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cf256df7c71c0c5321a0eadbafeced4b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c953e849e60c16322c7d53508583dcf5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=e54900797bafc0cb399daf7012b36de9 1800w)
Terte "Upside Down" - Genialt enkelt og veldig godt!
Denne metoden har gått viralt på internett og vær kreativ med toppingen!
Ingredienser
- 3 store butterdeig plater
- 4 stk sjalottløk
- 6 ss soltørkede tomater
- 6 blader fersk rosmarin
- 6 ss kremost
- salt, pepper og chiliflakes
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Når jeg så denne på internett første gang fikk jeg lyst til å prøve med en gang. En genial enkel metode for å lage deilige terter med butterdeig. Du kan variere toppingen som du selv ønsker så se på denne oppskriften mer som en metode enn en konkret oppskrift. Jeg skal allikevel komme med tips og triks og dele oppskriften jeg brukte på disse som var veldig gode.
![Upside down tart](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b9932d95d31deaa1f93bca905fd36b17)
Steg 1
Start med å ta butterdeig platene ut av fryseren og la de tine litt før du begynner. Sett ovnen på 220 grader varmluft og finn frem en stekeplate og litt bakepapir. Legg bakepapiret i formen. Et godt tips er å ta litt olje under papiret så det klisteret seg jevnt og fast i stekeplaten. Kutt opp de ulike ingrediensene og du er klar for å lage disse raske tertene.
![Upside down tart 2](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-2_2023-07-11-094711_oten.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b20cd7ea108bcf059e01c7eab4d50c17)
Steg 2
Start med å ta noen dråper olivenolje og balsamico på toppen av arket. Jeg fordelte det på 6 områder. Legg over sjalottløk i skiver og topp med soltørkede tomater. Strø over litt salt, pepper og chiliflakes.
![Upside down tart 3](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14daf3ef0f3fb2d79118bc70e41d5d3e)
![Upside down tart 4](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be9ee6f42455b919d1ee7c53e245c6bf)
![Upside down tart 5](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=87e7c640dfad4911a984857744f735f2)
Steg 3
Del butterdeigen opp i passende størrelse og smør på ca 1 ss med kremost på midten. Jeg brukte denne gangen kremost med gressløk, men her kan du variere etter hva du liker. Legg disse over hver "haug" og form rundt fyllet. Press med en gaffel eller liknende ned på sidene. Pensle med egg og sett i ovnen i 12-15 minutter.
![Upside down tart 6](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=50a51fdfe1779e12d844c0c15b0ae48c)
![Upside down tart 7](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=36d4790c6f0a4a5a1fccbef6d3aca380)
Steg 4
Når de kommer ut er de klare for å nytes. Snu dem rundt og strø over litt friske urter hvis du har tilgjengelig. Server rykende varme og nå har du laget noen enkel og veldig gode terter.
![Upside down tart 8](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=86f544a1e7ac60d526eb4ec1f844f818)
![Upside down tart 9](https://gladkokken.imgix.net/Upside-down-tart-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=22b8b266156f4cd84c297ba2e79600b1)
Her har jeg laget en video av hvordan jeg lager dem som jeg anbefaler å se før du begynner. Lykke til.