Thai biffsalat - Enkel, forfriskende og veldig god!

Dressingen gir den deilige smaken!

Ingredienser

porsjoner

Salat

  • 600 gram ytrefilet av okse
  • 1,5 stk agurk
  • 15 stk små cherrytomater
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløk
  • 1 håndfull koriander
  • 1 håndfull mynte

Dressing

  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss fishsauce
  • 2 stk lime (kun saften)
  • 1 ts sesamolje
Ingredienser

Dette er en klassisk enkel Thailandsk biffsalat. Kombinasjon av grønnsaker, urter og tynne skiver av biff i en god dressing. Her skal jeg vise deg hvordan jeg lager denne.

Thai biff salat

Steg 1

Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret løser seg opp. Juster sausen hvis nødvendig. Fishsauce fra ulike merker har ulikt saltinnhold og smak.

Thai biff salat 2

Steg 2

Krydre biffen med salt og pepper og stek i en panne til medium stekt. Ca 55 grader kjernetemperatur. La biffen hvile 10 minutter etter steking.

Thai biff salat 3

Steg 3

Kutt opp agurk, tomat i litt grove biter og legg i en bolle. Skjær rødløken i tynne strimler og finhakk chili. Legg i bollen og bland sammen.

Thai biff salat 4

Steg 4

Nå er alt klart for å blande sammen salaten. Når biffen har hvilt så skjær den i så tynne skiver du klarer. Legg biffen i bollen med salat. Grovkutt koriander og mynte og tilsett i bollen sammen med dressingen. Bland godt så alt i salaten blir dekket av dressingen.

Thai biff salat 5
Thai biff salat 6

Steg 5

Nå kan du nyte en forfriskende og deilig Thailandsk biffsalat. Lykke til. Jeg har også laget en video som viser hvordan du lager denne. Den kan du se her.