Thai biffsalat - Enkel, forfriskende og veldig god!
Dressingen gir den deilige smaken!
Ingredienser
Salat
- 600 gram ytrefilet av okse
- 1,5 stk agurk
- 15 stk små cherrytomater
- 1 stk rød chili
- 1 stk rødløk
- 1 håndfull koriander
- 1 håndfull mynte
Dressing
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss fishsauce
- 2 stk lime (kun saften)
- 1 ts sesamolje
Dette er en klassisk enkel Thailandsk biffsalat. Kombinasjon av grønnsaker, urter og tynne skiver av biff i en god dressing. Her skal jeg vise deg hvordan jeg lager denne.
Steg 1
Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret løser seg opp. Juster sausen hvis nødvendig. Fishsauce fra ulike merker har ulikt saltinnhold og smak.
Steg 2
Krydre biffen med salt og pepper og stek i en panne til medium stekt. Ca 55 grader kjernetemperatur. La biffen hvile 10 minutter etter steking.
Steg 3
Kutt opp agurk, tomat i litt grove biter og legg i en bolle. Skjær rødløken i tynne strimler og finhakk chili. Legg i bollen og bland sammen.
Steg 4
Nå er alt klart for å blande sammen salaten. Når biffen har hvilt så skjær den i så tynne skiver du klarer. Legg biffen i bollen med salat. Grovkutt koriander og mynte og tilsett i bollen sammen med dressingen. Bland godt så alt i salaten blir dekket av dressingen.
Steg 5
Nå kan du nyte en forfriskende og deilig Thailandsk biffsalat. Lykke til. Jeg har også laget en video som viser hvordan du lager denne. Den kan du se her.