Thailandsk "Larb" med krydret svinekjøtt og kål - Sunt, billig og fullt av smak!

En sunn smaksbombe fra det Thailandske kjøkkenet.

Ingredienser

porsjoner

Krydret kjøttdeig

  • 5 ss ristet og malt ris
  • 1 kg kvernet svinekjøtt (nakke)
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk chili
  • 1 stk kinahvitløk
  • 2 ts chilipulver
  • 1 stk håndfull fersk mynte
  • 1 stk håndfull fersk koriander
  • 3 stk vårløk
  • 0,5 ts nymalt pepper
  • saus til kjøtt (se under)

Saus til kjøttdeig.

  • 4 ss fishsauce
  • 2 ss oystersauce
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 stk lime

Tilbehør

  • 1 stk kålhode / nykål
  • 1 stk agurk
  • 3 dl usaltede peanøtter
  • 4 dl jasminris
  • litt friske urter
  • chilisaus hvis ønskelig
Ingredienser

Denne retten fikk jeg servert ute på en restaurant for ikke lenge siden! Det var så utrolig godt og når jeg kom hjem begynte jeg å lete og prøve for å finne en perfekt oppskrift å dele med dere. Retten blir både kalt Larb og Laab og er vanlig i Thailand og Laos. Det er en video lenger ned i oppskriften jeg anbefaler å se før du lager retten.

Thai Larb

Steg 1

Start med å helle risen som skal i kjøttet i en tørr varm panne. Stek til risen begynner å få en gylden å fin farge. Hell over i en blender eller morter og knus til grovt pulver. Dette gir en herlig nøtteaktig smak og en veldig god konsistens på retten

Thai Larb 2

Steg 2

Stek kjøttet i en panne og tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk og chili. Stek i noen minutter til å tilsett pepper og chilipulver. Nå skal du lage sausen til kjøttblandingen. Rør sammen fishsauce, oystersauce, sukker og limejuice. Bland sammen og hell over kjøttet. Kutt opp urtene og vårløk og tilsett når kjøttet er ferdig stekt.

Thai Larb 4

Steg 3

Kok opp ris etter veiledning på pakken og sett på en kjele med vann for å koke kålbladene. Jeg finkutter også opp agurk og gulrot i små strimler. Del kålen i 2 og ta av bladene.. La koke i 1 minutt og la vannet renne av seg.

Thai Larb 5
Thai Larb 6

Steg 4

Nå er denne retten klar for å serveres. Fyll litt ris i et kålblad og topp rikelig med kjøttblandingen. Topp med strimlede grønnsaker og usaltede peanøtter. Hvis du liker ekstra spicy mat er det veldig godt med litt siracha chilisaus på. Et sunt, deilig og spennende måltid. Lykke til.