![](https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=a6b1a6945e9ad2102614133e9175286b 700w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0f91ba157a57d412d52f6bfeab564dbb 800w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=aaa5b020fb9e234738fe5c6373e7217d 900w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=72d6add7876122563ca0118ac7bb1f03 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4a7c3e7d10caacae83cbf2e6528d66b2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c094838027468770270abf497536bb8b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d43d818ed3e4b9c42ce2da63e7358431 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=528defbe61dd22c2c128eeb05b1c1dbd 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0b1022137acb6db482d3dce305964152 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=1ba5f8e3f1b31fbc247a41f34bdc0666 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f252c593d4f1c654903b744d5138cf06 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=53d005075258868553f6f672e42ba09e 1800w)
Thailandsk "Larb" med krydret svinekjøtt og kål - Sunt, billig og fullt av smak!
En sunn smaksbombe fra det Thailandske kjøkkenet.
Ingredienser
Krydret kjøttdeig
- 5 ss ristet og malt ris
- 1 kg kvernet svinekjøtt (nakke)
- 4 stk sjalottløk
- 1 stk chili
- 1 stk kinahvitløk
- 2 ts chilipulver
- 1 stk håndfull fersk mynte
- 1 stk håndfull fersk koriander
- 3 stk vårløk
- 0,5 ts nymalt pepper
- saus til kjøtt (se under)
Saus til kjøttdeig.
- 4 ss fishsauce
- 2 ss oystersauce
- 3 ss brunt sukker
- 1 stk lime
Tilbehør
- 1 stk kålhode / nykål
- 1 stk agurk
- 3 dl usaltede peanøtter
- 4 dl jasminris
- litt friske urter
- chilisaus hvis ønskelig
Denne retten fikk jeg servert ute på en restaurant for ikke lenge siden! Det var så utrolig godt og når jeg kom hjem begynte jeg å lete og prøve for å finne en perfekt oppskrift å dele med dere. Retten blir både kalt Larb og Laab og er vanlig i Thailand og Laos. Det er en video lenger ned i oppskriften jeg anbefaler å se før du lager retten.
![Thai Larb](https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=855694d37f7ee70ece765d790da742b8)
Steg 1
Start med å helle risen som skal i kjøttet i en tørr varm panne. Stek til risen begynner å få en gylden å fin farge. Hell over i en blender eller morter og knus til grovt pulver. Dette gir en herlig nøtteaktig smak og en veldig god konsistens på retten
![Thai Larb 2](https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=afab8db96fa92ecc3bd465fe3866c5f8)
Steg 2
Stek kjøttet i en panne og tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk og chili. Stek i noen minutter til å tilsett pepper og chilipulver. Nå skal du lage sausen til kjøttblandingen. Rør sammen fishsauce, oystersauce, sukker og limejuice. Bland sammen og hell over kjøttet. Kutt opp urtene og vårløk og tilsett når kjøttet er ferdig stekt.
![Thai Larb 4](https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9ad455c02db2e2c33fdc89bf92b319dd)
Steg 3
Kok opp ris etter veiledning på pakken og sett på en kjele med vann for å koke kålbladene. Jeg finkutter også opp agurk og gulrot i små strimler. Del kålen i 2 og ta av bladene.. La koke i 1 minutt og la vannet renne av seg.
![Thai Larb 5](https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=55c9e869dc94e7364ad7888a41f62751)
![Thai Larb 6](https://gladkokken.imgix.net/Thai-Larb-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b31e191662aa452beb88e3d8c70a08d5)
Steg 4
Nå er denne retten klar for å serveres. Fyll litt ris i et kålblad og topp rikelig med kjøttblandingen. Topp med strimlede grønnsaker og usaltede peanøtter. Hvis du liker ekstra spicy mat er det veldig godt med litt siracha chilisaus på. Et sunt, deilig og spennende måltid. Lykke til.