Tom Kha Gai - Thailandsk kyllingsuppe med kokos!

En av Thailands mest populære retter!!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk kyllingbryst
  • 7 dl kyllingkraft
  • 7 dl kokosmelk
  • 1 stk galangal / ingefær
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 stk sitrongress
  • 1 stk habanero chili / thai chili
  • 1 liten bunt koriander
  • 3 stk vårløk
  • 150 gram champignon / østerssopp
  • 2 ss palmesukker / brunt sukker
  • 0,5 dl fishsauce
  • 0,5 dl limejuice
  • 2 ts chiliolje
  • 4 stk Kaffir limeblader
Ingredienser

Denne suppa er ekstremt god og sender smaksløkene på fest! Det kan være noen av råvarene kan være litt vanskelige å få tak i, men jeg skal etter beste evne komme med alternativer du kan få i en vanlig butikk. Denne suppa er ekstremt populær og det finnes mange ulike versjoner. Jeg har prøvd et par versjoner og denne er så god! Den er veldig tro mot det tradisjonelle Thailandske kjøkkenet og opprinnelsen til denne retten.

Tom Kha gai 4

Steg 1

Start med å helle kyllingkraften i en kjele. Du kan også blande vann og kyllingfond hvis du ønsker. I kjelen tilsetter du sitrongress, limeblader, habanero, galangal og stilkene til korianderen. Kutt alt i mindre biter. Jeg bruker halve chilien i kraften og resten i suppa senere. Jeg sparer også litt limeblader som jeg strimler i små strimler og legger i mot slutten. Et godt tips for sitrongrseset er å knuse det litt med den ikke skarpe siden av kokkekniven før du kutter den. Dette frigjør enda mere smak. Tilsett også fishsauce og brunt sukker. La dette koke i 25 minutter så alle ingrediensene lager en nydelig kraft som er utgangspunktet for suppa.

Tom Kha gai 5
Tom Kha gai 6

Steg 2

Etter kraften har kokt i 30 minutter bruker jeg en sil og tar opp det meste så du sitter igjen med en ren kraft. I Thailand er det vanlig å la alt være med i suppa videre og så kan heller den som spiser la det det ligge igjen. Jeg synes det er bedre å ta ut dette, men du kan selv velge. I kraften nå heller jeg oppi kokosmelk, kyllingbryst i biter, sopp og chiliolje. Kok opp og la småkoke i 20 minutter til. Da er kyllingen klar.

Tom Kha gai 7
Tom Kha gai 8

Steg 3

Tilsett nå limejuice, finhakket persille, fersk habanero chili og vårløk. Det er viktig å smake til suppen så du får en fin balanse og ønsket styrke. Jeg la dette småkoke i suppen i 1-2 minutter.

Tom Kha gai 9

Steg 4

Server rykende varm og tilsett gjerne litt ekstra koriander og noen dråper chiliolje som topping. Nå kan du nyte en ekstremt god Thailandsk suppe. Lykke til. Du finner også en film min Instagram Reels som viser hele prosessen. Lykke til.

Tom Kha gai 3 kopi