En frisk yoghurtdressing med mange bruksområder.
Ingredienser
- 5 dl Gresk Yoghurt
- 1 stk slangeagurk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sitron
- 1 ts olivenolje
- 0,5 ts maldonsalt
- litt nykvernet pepper
Jeg er veldig glad i Tzatziki og lager denne dressingen/sausen hele året. En sunn dressing med herlig smak av agurk og hvitløk. Passer godt til fisk, grillmat og salater.
Steg 1
Finn frem en bolle og hell i yoghurt og most hvitløk. Riv av skallet fra en sitron og tilsett sammen med yoghurten. Bruk også saften fra sitronen i denne dressingen.
Steg 2
Riv en slangeagurk med rivjern og press ut vannet. Bland agurken i yoghurtblandingen og tilsett olivenolje.
![Tzatziki underveis](https://gladkokken.imgix.net/tzatziki-underveis.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1140f905d8d9d135bcd40b0b935655ee)
Steg 3
Bland godt sammen og smak til med salt og pepper. La gjerne stå i kjøleskapet noen timer før servering. Da smaker den enda bedre.
![Tzatsiki front](https://gladkokken.imgix.net/tzatsiki-front_2021-02-08-094340.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=952e469841693b7841378264e7a806f2)
TIPS: Bruk yoghurt av god kvalitet! Kjøp gjerne Gresk eller tyrkisk yoghurt. Husk å press ut mest mulig vannet fra agurken for best mulig konsistens.