En frisk yoghurtdressing med mange bruksområder.

Ingredienser

stor skål
  • 5 dl Gresk Yoghurt
  • 1 stk slangeagurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts maldonsalt
  • litt nykvernet pepper
Ingredienser

Jeg er veldig glad i Tzatziki og lager denne dressingen/sausen hele året. En sunn dressing med herlig smak av agurk og hvitløk. Passer godt til fisk, grillmat og salater.

Steg 1

Finn frem en bolle og hell i yoghurt og most hvitløk. Riv av skallet fra en sitron og tilsett sammen med yoghurten. Bruk også saften fra sitronen i denne dressingen.

Steg 2

Riv en slangeagurk med rivjern og press ut vannet. Bland agurken i yoghurtblandingen og tilsett olivenolje.

Tzatziki underveis

Steg 3

Bland godt sammen og smak til med salt og pepper. La gjerne stå i kjøleskapet noen timer før servering. Da smaker den enda bedre.

Tzatsiki front

TIPS: Bruk yoghurt av god kvalitet! Kjøp gjerne Gresk eller tyrkisk yoghurt. Husk å press ut mest mulig vannet fra agurken for best mulig konsistens.