Umamiburger Vegetar - Saftig, full av smak og perfekt stekeskorpe
Et spennende alternativ til vanlig burger med kjøtt!
Ingredienser
- 500 gram aromasopp
- 200 gram valnøtter
- 350 gram sorte bønner i lake
- 175 gram røde linser i lake
- 12 skiver syltede rødbeter
- 125 gram parmesan
- 1 ss soyasaus
- 1 ss worchestersauce (valgfritt)
- 1 dl vann (kan variere litt)
- 1 ts salt
- 1 ts nykvernet pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 0,5 ts cayenne pepper
- 2 ss maisenna maismel
For å komme frem til denne oppskriften har det vært litt feiling og testing, men nå ble den perfekt! Jeg har funnet min inspirasjon fra dyktige internasjonale vegetariske restauranter. Denne er ikke sunnere enn en vanlig burger, men blir garantert populær om du spiser kjøtt eller ikke. Den stappet full av råvarer som er kjent for mye umamismak og konsistensen nesten som en burger av kjøtt. Her skal jeg vise deg hvordan.
Steg 1
Noe av det viktigste med en vegetarisk burger er at den må ha riktig konsistens og ikke falle fra hverandre. Når man bruker ingredienser som har mye fuktighet må dette reduseres. Jeg skyller bønner og linser godt i vann og legger på et bakebrett med bakepapir sammen med syltede rødbeter og skivet aromasopp.
Steg 2
Sett formen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft og la steke i 1 time.
Steg 3
Bruk pulsknappen på blenderen så det ikke blir en pure. Ta først valnøttene og lag til en sandaktig konsistens. Legg over i en stor bolle. Jeg gjør akkurat det samme med parmesan.
Steg 4
Når brettet fra ovnen kommer ut lar jeg det kjøle seg litt ned før disse også går i blenderen/ kjøkkenmaskinen. Der tilsetter jeg krydder, soya og worchestersauce. Spe på med litt vann.
Steg 5
Legg denne blandingen over sammen med nøtter og ost. Strø over maisenna maismel og gni til en seig og god farse. Maismelet fungerer som bindemiddel i deigen. Det er viktig at farsen virker litt klissete og holder godt sammen. Dette for at du skal kunne forme burgerne i en fin fasong og at de holder godt sammen når du steker.
Steg 6
Form burgere for hånd eller med en burgerpresse. Jeg veier de opp til 175 gram pr burger. Legg over på bakepapir. Nå skal disse få stå i kjøleskapet i minst 2 timer. De kan gjerne lages dagen før og stå over natten. Dette gjør at farsen holder enda bedre sammen og smakene virkelig får satt seg.
Steg 7
Stek burgerne i en panne med smør. Her steker jeg på medium + varme. Pass på at de ikke brenner seg, men får en gylden og fin stekeskorpe på begge sider. Ca 3-5 minutter på hver side. Du trenger ikke sette disse i ovnen igjen da de allerede er bakt i ovnen tidligere. Det fungerer også fint å grille disse Umamiburgerne.
Steg 8
Nå kan du med stolthet servere familie eller gjester som ikke spiser kjøtt noen skikkelige gode hjemmelagde Umamiburgere. Lykke til.