Vietnamesiske Svinekoteletter - Deilig hverdagsmat med masse smak!

Spennende smaker fra det Vietnamesiske kjøkkenet!

Ingredienser

porsjoner
  • 8 dl ris
  • 4 stk svinekoteletter
  • 1 stk agurk
  • 4 stk tomater
  • 4 stk egg

Marinade

  • 3 ss fishsauce
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss riseddik
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 1 stk kinahvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 1 ts malt sort pepper
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts Five spice

Dressing

  • 3 ss fishsauce
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss riseddik
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk kinahvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss finhakket koriander
Ingredienser

Dette er en deilig rett med masse smak! Smaker som vi kanskje ikke er så vant til og bruker av "fishsauce" er utbredt. Dette alene lukter ikke veldig godt, men i kombinasjon med de andre smakene blir det nydelig. Det er viktig å huske at fishsauce, riseddik og liknende produkter er ganske ulikt fra forskjellige produsenter så enda viktigere å smake seg frem for å finne den perfekte balansen mellom surt, salt, søtt, sterkt og syrlig.

Steg 1

Det første jeg gjør er å lage marinaden til svinekotelettene. Legg alt i en form og bland godt sammen. Skjær ruter i kotelettene. Dette gjøres for at de skal holde formen bedre, få mer stekeskorpe og at marinaden får mer flate å sette smak på. Legg kotelettene i marinaden og gi dem en liten massasje. Legg på lokk eller plastfolie og sett i kjøleskap. La stå i minimum 20 minutter, men gjerne til neste dag.

Vietnamesiske svinekoteletter 2
Vietnamesiske svinekoteletter 3

Steg 2

Lag gjerne også dressingen god tid i forveien så smakene kan sette seg skikkelig. Bland sammen sukker, fishsauce, vann, limejuice. Smak til og så tilsetter du resten. Du kan justere styrken selv med mengde chili.

Vietnamesiske svinekoteletter 4

Steg 3

For å steke kotelettene starter jeg med en varm panne og steker på høy varme først. Pass på at det ikke brenner seg, men kun får en fin stekeskorpe. Snu ned varmen etter du har stekt første side og pensle med litt mer av marinaden. Stek nå opp til ca 65 grader kjernetemperatur og la hvile i 10 min. Hvis du ikke har termostat kan du skjære av et hjørne for å se om de er ferdige.

Vietnamesiske svinekoteletter 5

Steg 4

Kok opp ris etter anvisning på pakken og så steker du ett egg pr person når kjøttet hviler. Jeg liker å servere med en grovkuttede agurker og tomater ved siden av.

Vietnamesiske svinekoteletter 6

Steg 5

Nå gjenstår det kun å sette sammen tallerkenen eller server adskilt så alle kan forsyne seg selv. Jeg legger på ris, agurk og tomatsalaten, kjøttet og legger egget på toppen av risen. Avslutt med å helle over litt av den gode dressingen. Lykke til. Nederst kan du også se en rask video av hvordan jeg lager denne retten.

Vietnamesiske svinekoteletter 8