![](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c4d11e1bafe5de96d408ec81400f0371 700w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=11a602a27370eb1d812064c4aaf16ac8 800w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=5c26fecf40316f03db2ddaf0c4a4243e 900w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b14f8a498b448437b38edbbf99e9031e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=0ec725d45063c261c14677a9b9656a6f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=446e22d1c1a4ae069d64448a28284b37 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=bc77930c2d2b358649c101e0bd7b30b1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=287b06e795d5f5815ec87de03e6645c2 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=9d2eb5620b54ecb9671c4443d68634b8 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=e7c2957b4dc891e537d6f41bf4795b8e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=7566af0405ace3fab3d2073d1edfca63 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=96ba01c5465d88452ff93e07161de84b 1800w)
Vietnamesiske Svinekoteletter - Deilig hverdagsmat med masse smak!
Spennende smaker fra det Vietnamesiske kjøkkenet!
Ingredienser
- 8 dl ris
- 4 stk svinekoteletter
- 1 stk agurk
- 4 stk tomater
- 4 stk egg
Marinade
- 3 ss fishsauce
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss oystersauce
- 2 ss riseddik
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 stk kinahvitløk
- 1 klump ingefær
- 1 ts malt sort pepper
- 2 ts chiliflakes
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts Five spice
Dressing
- 3 ss fishsauce
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss riseddik
- 1,5 dl vann
- 1 stk kinahvitløk
- 1 stk rød chili
- 2 ss finhakket koriander
Dette er en deilig rett med masse smak! Smaker som vi kanskje ikke er så vant til og bruker av "fishsauce" er utbredt. Dette alene lukter ikke veldig godt, men i kombinasjon med de andre smakene blir det nydelig. Det er viktig å huske at fishsauce, riseddik og liknende produkter er ganske ulikt fra forskjellige produsenter så enda viktigere å smake seg frem for å finne den perfekte balansen mellom surt, salt, søtt, sterkt og syrlig.
Steg 1
Det første jeg gjør er å lage marinaden til svinekotelettene. Legg alt i en form og bland godt sammen. Skjær ruter i kotelettene. Dette gjøres for at de skal holde formen bedre, få mer stekeskorpe og at marinaden får mer flate å sette smak på. Legg kotelettene i marinaden og gi dem en liten massasje. Legg på lokk eller plastfolie og sett i kjøleskap. La stå i minimum 20 minutter, men gjerne til neste dag.
![Vietnamesiske svinekoteletter 2](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2a58dc0943efe6f3bf481bc18013a226)
![Vietnamesiske svinekoteletter 3](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f3b1b03a4821c7cfdf7ab013b7fc6bdd)
Steg 2
Lag gjerne også dressingen god tid i forveien så smakene kan sette seg skikkelig. Bland sammen sukker, fishsauce, vann, limejuice. Smak til og så tilsetter du resten. Du kan justere styrken selv med mengde chili.
![Vietnamesiske svinekoteletter 4](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=60e0043a23dbfcc19835a31e587d4a99)
Steg 3
For å steke kotelettene starter jeg med en varm panne og steker på høy varme først. Pass på at det ikke brenner seg, men kun får en fin stekeskorpe. Snu ned varmen etter du har stekt første side og pensle med litt mer av marinaden. Stek nå opp til ca 65 grader kjernetemperatur og la hvile i 10 min. Hvis du ikke har termostat kan du skjære av et hjørne for å se om de er ferdige.
![Vietnamesiske svinekoteletter 5](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a28aeda4ae433091e3506d131d4e6dea)
Steg 4
Kok opp ris etter anvisning på pakken og så steker du ett egg pr person når kjøttet hviler. Jeg liker å servere med en grovkuttede agurker og tomater ved siden av.
![Vietnamesiske svinekoteletter 6](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=867bb5db90e418464684722bf75797f2)
Steg 5
Nå gjenstår det kun å sette sammen tallerkenen eller server adskilt så alle kan forsyne seg selv. Jeg legger på ris, agurk og tomatsalaten, kjøttet og legger egget på toppen av risen. Avslutt med å helle over litt av den gode dressingen. Lykke til. Nederst kan du også se en rask video av hvordan jeg lager denne retten.
![Vietnamesiske svinekoteletter 8](https://gladkokken.imgix.net/Vietnamesiske-svinekoteletter-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cb80da8ab3dd891a1de1963d6d69f21b)