Wienerschnitzel - Så enkelt lager du den!

Når du først har laget dette ordentlig blir det vanskelig å nyte butikkvarianten igjen.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram kalvekjøtt
  • 2 stk egg (til panering)
  • 3 dl hvetemel (til panering)
  • 3 dl griljermel (til panering)
  • 1 stk sitron i båter
  • smør til steking
  • salt og pepper
Ingredienser

Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett og en klassiker. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron og erter burde alltid være med.

Steg 1

Dette er ganske enkelt. Jeg kjøpte bare en kalvebiff i passende størrelse. og så skjærer du opp i ca 1,5 cm skiver.

Dsc 0135
Dsc 0140 2

Steg 2

Bank ut skivene til de er kun er ca 0,3 cm. Du sitter da igjen med en passe mørbanket og mør tynn skive av kalvekjøttet. Ta nå på godt med salt og nykvernet pepper på kjøttet.

Dsc 0143

Steg 3

Nå finner du frem en tallerken med hvetemel, en med vispet egg og en med griljermel. Start med å dyppe kjøttet i melet og pass på at hele er dekt med melet før du rister forsiktig så overskytende mel forsvinner. Legg deretter i eggeblandingen og igjen pass på at hele er dekket med egg. La egget renne litt av før du avslutter med å legge kjøttet i griljermelet.

Dsc 0145
Dsc 0146 3
Dsc 0147 2

Steg 4

Smelt rikelig med smør i en stekepanne på medium+ varme. Legg i kalvekjøttet og stek i 1-2 minutter på hver side. Nå skal du ha en skikkelig god og sprø ytterside på wienersnitselen og passe stekt kjøtt på innsiden.

Dsc 0148 2

Steg 5

La kjøttet renne av seg på litt papir og server helst med en gang. Server alltid med en skive sitron som kan presses over rett før maten nytes. Hvis du lager til mange lar jeg de ligge på et stekebrett og varmer de fort rett før servering. Lykke til.

Dsc 0155 2