Sponset av Weber
![](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=5ee3932b91e5d782171d32d0bf407881 700w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=262785e01e8e9a149512b8f74770cbaf 800w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d7828b94c79d0baf8c4c669ecfff6549 900w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=76ffb4b6282e483a060349a3ffad52bf 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3b46a9c5fee5eb41f793f1603a090447 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=94c3c2958f91931b108ac132b0449b39 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=782a625e47ecf20c50f51186d3cadb3a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ce66fe25b39a272c4b3bef87ab68f1a5 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=cbd72da6095fc5b2c11c1d882bf9d7d6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8304f5a19e08d8161f85dfa4a8e13929 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b0f09622916c8188504921c74ae3f7d7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=666f82bd0665510bcc8605928c6558b8 1800w)
Yakitori - Japanske kyllinggrillspyd laget på grillen hjemme!
Sausen gir en deilig kombinasjon av søtt, salt og umami!
Ingredienser
Grillspydene
- 1 kg kyllinglår med skinn
- 10 stk vårløk
- 8 stk bambus grillspyd
- 1 stk Tare grillsaus (se egen oppskrift)
Tare Japansk grillsaus (1 syltetøyglass)
- 2 dl soyasaus
- 2 dl sake
- 1 dl mirin
- 3 dl kyllingkraft
- 5 ss sukker
- 1 stk vårløk
- 1 stk rød chili (valgfritt)
- 3 skiver fersk ingefær (valgfritt)
Yakitori kan oversettes til noe som "grillet kylling/fjærkre" og er veldig populært i Japan. Det serveres ofte fra steder som heter Izikaya og det er stor ære i å lage perfekte grillspyd med hele deler av fuglen. De lager veldig mange ulike varianter og bruker alle deler av kyllingen. I denne oppskriften har jeg tatt for meg 2 typer. En med kyllinglår og vårløk som heter "negima" og en med bare kyllingskinnet som heter "Kawa". Du må lage en Tare grillsaus og denne pensles på underveis i grillingen. Vanligvis brukes et eget type grillkull og små griller tilpasset størrelsen på grillspydene, men jeg lager det på min Weber Lumin grill og det blir veldig godt! Yakitori serveres vanligvis uten tilbehør, men skal du lage dette som middag er det godt med litt salat og ris til. Her skal jeg vise deg hvordan.
![Yakitori Lumin 3](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cd1dfdd0bfa75a8a23da03322ea11e5f)
Steg 1
Start med å bene ut lårene eller kjøp benfrie kyllinglår. Ta skinnet av og legg på en tallerken. Skjær kjøttet opp i mindre biter. Skjær vårløken opp i biter på ca 2 cm og legg i en bolle.
![Yakitori Lumin 4](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4ecb2fac6cc44b9fb878ea688ddd52df)
Steg 2
Legg bambus grillspydene i vann i 30 minutter før du skal lage spydene. Dette gjør at de ikke brenner så fort på den varme grillen. Legg tett biter av kylling og vårløk på grillspydene. Press sammen og legg på en tallerken.
Grillspydene med kyllingskinn lager jeg ved å rulle kyllingskinnet på grillspydene. Pass på at de ikke blir for tykke. Hvis skinnet er veldig stort er det bedre å dele dem i to på langs. Du ønsker perfekt grillet kyllingskinn og derfor kan du ikke ha for mange lag når du ruller de rundt.
![Yakitori Lumin 5](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=30a851b5fbd2fd6d5b379fa0dd85862d)
![Yakitori Lumin 6](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9de084c916f184442b720de43379cee9)
Steg 3
Tare grill saus er veldig enkelt å lage og smaker utrolig godt. Hell alle ingrediensene i en kjele og kok i 30 minutter før du siler av og kjøler ned sausen. Jeg har laget en egen oppskrift med grundig forklaring du kan se her Tare - Japansk grillsaus for Yakitori
![Tare Japansk grill](https://gladkokken.imgix.net/Tare-Japansk-grill.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d903ad9dc0780876ba96bd1eee695e53)
Steg 4
Nå gjenstår den hyggeligste og beste delen nemlig å grille dem! Fyr opp grillen til høy temperatur. Smør grillristen med litt nøytral olje så de ikke sitter fast. Når du skal grille Yakitori må du passe på jevnlig og snu spydene ofte. Du ønsker en jevn og karamellisert stekeskorpe. Når grillspydene begynner å bli stekt dypper jeg eller pensler på med den gode Tare grillsausen. Dette gjør jeg i flere omganger. Stekes til gyldne og saftige. Det er lov å ta av en bit på det ene spydet for å se at kyllingen er ferdig.
![Yakitori Lumin 8](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=96798f8ad3ab8d167bfc1b45b3eb0be7)
Steg 5
I Japan bruker de egne Yakitori griller med eget type kull, men disse deilige grillspydene kan du lage på alle griller. I dag har jeg brukt min nye Weber Lumin som jeg bruker som en bordgrill. Å lage yakitori er gøy og sitt gjerne rundt bordet med gjester mens du griller noen spyd av gangen. Lykke til.
![Yakitori Lumin 9](https://gladkokken.imgix.net/Yakitori-Lumin-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=69385db91fcbb93de0ee9d1ca375546a)
Her kan du se en film om hvordan jeg lander denne retten.