Sponset av Weber

Yakitori - Japanske kyllinggrillspyd laget på grillen hjemme!

Sausen gir en deilig kombinasjon av søtt, salt og umami!

Ingredienser

porsjoner

Grillspydene

 • 1 kg kyllinglår med skinn
 • 10 stk vårløk
 • 8 stk bambus grillspyd
 • 1 stk Tare grillsaus (se egen oppskrift)

Tare Japansk grillsaus (1 syltetøyglass)

 • 2 dl soyasaus
 • 2 dl sake
 • 1 dl mirin
 • 3 dl kyllingkraft
 • 5 ss sukker
 • 1 stk vårløk
 • 1 stk rød chili (valgfritt)
 • 3 skiver fersk ingefær (valgfritt)
Ingredienser

Yakitori kan oversettes til noe som "grillet kylling/fjærkre" og er veldig populært i Japan. Det serveres ofte fra steder som heter Izikaya og det er stor ære i å lage perfekte grillspyd med hele deler av fuglen. De lager veldig mange ulike varianter og bruker alle deler av kyllingen. I denne oppskriften har jeg tatt for meg 2 typer. En med kyllinglår og vårløk som heter "negima" og en med bare kyllingskinnet som heter "Kawa". Du må lage en Tare grillsaus og denne pensles på underveis i grillingen. Vanligvis brukes et eget type grillkull og små griller tilpasset størrelsen på grillspydene, men jeg lager det på min Weber Lumin grill og det blir veldig godt! Yakitori serveres vanligvis uten tilbehør, men skal du lage dette som middag er det godt med litt salat og ris til. Her skal jeg vise deg hvordan.

Yakitori Lumin 3

Steg 1

Start med å bene ut lårene eller kjøp benfrie kyllinglår. Ta skinnet av og legg på en tallerken. Skjær kjøttet opp i mindre biter. Skjær vårløken opp i biter på ca 2 cm og legg i en bolle.

Yakitori Lumin 4

Steg 2

Legg bambus grillspydene i vann i 30 minutter før du skal lage spydene. Dette gjør at de ikke brenner så fort på den varme grillen. Legg tett biter av kylling og vårløk på grillspydene. Press sammen og legg på en tallerken.

Grillspydene med kyllingskinn lager jeg ved å rulle kyllingskinnet på grillspydene. Pass på at de ikke blir for tykke. Hvis skinnet er veldig stort er det bedre å dele dem i to på langs. Du ønsker perfekt grillet kyllingskinn og derfor kan du ikke ha for mange lag når du ruller de rundt.

Yakitori Lumin 5
Yakitori Lumin 6

Steg 3

Tare grill saus er veldig enkelt å lage og smaker utrolig godt. Hell alle ingrediensene i en kjele og kok i 30 minutter før du siler av og kjøler ned sausen. Jeg har laget en egen oppskrift med grundig forklaring du kan se her Tare - Japansk grillsaus for Yakitori

Tare Japansk grill

Steg 4

Nå gjenstår den hyggeligste og beste delen nemlig å grille dem! Fyr opp grillen til høy temperatur. Smør grillristen med litt nøytral olje så de ikke sitter fast. Når du skal grille Yakitori må du passe på jevnlig og snu spydene ofte. Du ønsker en jevn og karamellisert stekeskorpe. Når grillspydene begynner å bli stekt dypper jeg eller pensler på med den gode Tare grillsausen. Dette gjør jeg i flere omganger. Stekes til gyldne og saftige. Det er lov å ta av en bit på det ene spydet for å se at kyllingen er ferdig.

Yakitori Lumin 8

Steg 5

I Japan bruker de egne Yakitori griller med eget type kull, men disse deilige grillspydene kan du lage på alle griller. I dag har jeg brukt min nye Weber Lumin som jeg bruker som en bordgrill. Å lage yakitori er gøy og sitt gjerne rundt bordet med gjester mens du griller noen spyd av gangen. Lykke til.

Yakitori Lumin 9

Her kan du se en film om hvordan jeg lander denne retten.