![](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=60f3491587635dfefefbcd445269973a 700w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=53c6e65eb1c054a9547a58639b8229af 800w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=002f8655d8b88970e53b1300a8beb06f 900w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e9d8ade29d129e18506d43a2e63ce219 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=64ff069f619f4c4e573aec6dc91bf2cd 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=cb14a73f882a95961688e6946f6d63ce 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=51fbf1096cc98c72b5df01f08c68a358 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=24d8b908f7012b078368df48f845e479 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=93dbcd7e6c041bf5267fcf8cbe9eaa2f 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cdca4e0b4ea90b30f2881cfbf1988786 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=bf01448c75d65d753e5c4e25145d0518 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=9392bc62c341e5eefbf795eb540040a1 1800w)
Ytrefilet av elg med soppstuing og tyttebærsmør - Deilig høstmat!
Kryddersmør med tyttebær og viltsmak er nydelig!
Ingredienser
- 900 gram ytrefilet av elg
- 20 stk småpoteter
- 4 ss tyttebær
- litt fersk timian
- smør til steking
- salt og pepper
Tyttebærsmør
- 200 gram smør
- 2 ss rørte tyttebær
- 1 ss tørket timian
- 1 ts tørrsennep
- 1 stk sjalottløk
- 10 stk einebær
Soppstuing
- 200 gram kantareller
- 300 gram aromasopp
- 300 gram champignon
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 2 ts rødvinseddik
- 3 dl kremfløte
- 1 ts dijonsennep
- salt og pepper
Elgkjøtt har en veldig god viltsmak og er veldig magert. Derfor er kjernetemeperatur ekstremt viktig for best mulig resultatet. Her i en deilig kombinasjon med soppstuing, syrlig smør og tyttebær. Denne er helt vilt god!
![Ytrefilet elg](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f0aa28631770fcb54c4a5cec6d834328)
Steg 1
Start med å krydre elgkjøttet rikelig med salt og pepper og varm opp en panne. Tilsett smør på medium + varme og når smøret begynner å bli brunt er det på tide å tilsette kjøttet. Brun raskt på alle sider og flytt kjøttet over i en form. Legg småpoteter i formen og tilsett stekefettet. Legg på litt timian og sett hele i en forvarmet ovn på 120 grader. Nå skal du steke frem til elgkjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader. Så skal kjøttet få hvile i 10 minutter og da kommer den opp til 56 grader som jeg mener er perfekt på elgkjøtt. Sjekk at potetene er ferdige, hvis ikke kan du stekte de litt til mens kjøttet hviler.
![Ytrefilet elg 4](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2d6e93a931d726130d1214e8fd9cf9c)
![Ytrefilet elg 5](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ebbe3b8cbd81c5beb43c53b4e6af39d9)
Steg 2
Tyttebærsmør er utrolig godt og et kryddersmør perfekt for vilt. Putt romtemperert smør i en bolle og tilsett alle ingrediensene. Bland godt sammen. Jeg legger smøret i et bakepapir og former til en sylinder. Legg denne deretter i kjøleskapet og smøret blir helt fast igjen. Nå kan du lett skjære opp skiver av smøret.
![Ytrefilet elg 2](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e03b05d36ff975e9138ced02186cedf7)
![Ytrefilet elg 3](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fad93a2d941996ad4d2f3596cb4a05de)
Steg 3
Soppstuing er et veldig godt tilbehør til vilt. Her er link til oppskrift og hvordan du lager dette Soppstuing - Triksene for et perfekt resultat.
![Soppstuing](https://gladkokken.imgix.net/soppstuing.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9716d56b08d686c787aef7899ba63368)
Steg 4
Når kjøttet har vilt ferdig skjærer du det i skiver på ca 1-2 cm. Finn frem en tallerken og start med litt poteter. Legg på soppstuingen og kjøttet. Avslutt med litt frisk timian og server gjerne med litt tyttebær ved siden av. Legg på en skive med tyttebærsmør på toppen av kjøttet og middagen er klar.
![Ytrefilet elg 8](https://gladkokken.imgix.net/Ytrefilet-elg-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b5f919dd5db898f2262888f15d619640)