Ytrefilet av elg med soppstuing og tyttebærsmør - Deilig høstmat!

Kryddersmør med tyttebær og viltsmak er nydelig!

Ingredienser

porsjoner
  • 900 gram ytrefilet av elg
  • 20 stk småpoteter
  • 4 ss tyttebær
  • litt fersk timian
  • smør til steking
  • salt og pepper

Tyttebærsmør

  • 200 gram smør
  • 2 ss rørte tyttebær
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ts tørrsennep
  • 1 stk sjalottløk
  • 10 stk einebær

Soppstuing

  • 200 gram kantareller
  • 300 gram aromasopp
  • 300 gram champignon
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ts rødvinseddik
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper
Ingredienser

Elgkjøtt har en veldig god viltsmak og er veldig magert. Derfor er kjernetemeperatur ekstremt viktig for best mulig resultatet. Her i en deilig kombinasjon med soppstuing, syrlig smør og tyttebær. Denne er helt vilt god!

Ytrefilet elg

Steg 1

Start med å krydre elgkjøttet rikelig med salt og pepper og varm opp en panne. Tilsett smør på medium + varme og når smøret begynner å bli brunt er det på tide å tilsette kjøttet. Brun raskt på alle sider og flytt kjøttet over i en form. Legg småpoteter i formen og tilsett stekefettet. Legg på litt timian og sett hele i en forvarmet ovn på 120 grader. Nå skal du steke frem til elgkjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader. Så skal kjøttet få hvile i 10 minutter og da kommer den opp til 56 grader som jeg mener er perfekt på elgkjøtt. Sjekk at potetene er ferdige, hvis ikke kan du stekte de litt til mens kjøttet hviler.

Ytrefilet elg 4
Ytrefilet elg 5

Steg 2

Tyttebærsmør er utrolig godt og et kryddersmør perfekt for vilt. Putt romtemperert smør i en bolle og tilsett alle ingrediensene. Bland godt sammen. Jeg legger smøret i et bakepapir og former til en sylinder. Legg denne deretter i kjøleskapet og smøret blir helt fast igjen. Nå kan du lett skjære opp skiver av smøret.

Ytrefilet elg 2
Ytrefilet elg 3

Steg 3

Soppstuing er et veldig godt tilbehør til vilt. Her er link til oppskrift og hvordan du lager dette Soppstuing - Triksene for et perfekt resultat.

Soppstuing

Steg 4

Når kjøttet har vilt ferdig skjærer du det i skiver på ca 1-2 cm. Finn frem en tallerken og start med litt poteter. Legg på soppstuingen og kjøttet. Avslutt med litt frisk timian og server gjerne med litt tyttebær ved siden av. Legg på en skive med tyttebærsmør på toppen av kjøttet og middagen er klar.

Ytrefilet elg 8