![](https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b41c57eb6cc03762d64cfe451e7b4641 700w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=56f4f5a23f8e085c66682b0fc246f5e4 800w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f766458ad0211155c86867d0dedbd737 900w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3845e359f5395fd69b59424734cef4af 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4dc46fdfcf074a688025dbbd267e547b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=080aeec4cb83d9de897ee08b22ddfb00 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c74895ff2d9e9fb33a6f893246259209 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=15132be75352965ec96ab5ffa93d5f3b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=eeac1bbd3c436c76e67ad1992dc01d25 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8e98a3537a165f4ff908a4e905c2897c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=af2c67b5b18a7c659a221f43ed1e6ee9 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=87f521a019df96b023c9ea5e65770147 1800w)
De 5 brødvettreglene - bedre brød og mindre svinn
De fleste av oss er oppvokst med matpakke med brødskiver!
Jeg vet ikke om det er noen land som spiser mer brød enn i Norge. Brød er en naturlig del av hverdagen for de fleste og også den råvaren vi også kaster mest av. Derfor tenkte jeg komme opp med noen Brødvettregler for å kunne både spise bedre brød og at vi skal kaste mindre brød. Her er mine 5 "Brødvettregler"
1) Lag brød selv eller kjøp brød av god kvalitet. Det er stor forskjell på næringsinnhold og kvalitet på brød. Noen av industribrødene inneholder nesten ingen næring og masse sukker. Flere brød tilsettes farge så de skal oppfattes som sunnere enn de er. Velg et brød av god kvalitet! Disse har bedre holdbarhet, smaker bedre og gir kroppen mer riktig næring.
2) Oppbevar brødet riktig. Oppbevaring av brød er viktig for å gi den best holdbarhet. Det må ikke være lufttett pose da kommer det fort mugg og skorpen blir myk. Legg brødet i en papirpose eller aller helst av et materiale som puster. Jeg skjærer av skorpen og legger den som et "lokk" mot den delen av brødet som er oppskjært. Nå får du med økologisk produsert brødpose i bomull som er skreddersydd til Smak serien sine brød. Denne posten er perfekt for å oppbevare brødet og gi lenger holdbarhet. (så lenge lageret rekker)
![Smak brod hoykant 2](https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-hoykant-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21645d7de4ccc2de567886f46fd8e061)
3) Ikke kast restene. Restene av brød kan brukes i mange retter. Hvis brødet begynner å bli tørt kan du tørke brødet helt og lage krutonger eller hjemmelaget brødrasp. Dette er veldig enkelt å du får bedre verdi og mindre svinn av brød. Her finner du oppskrift på hjemmelaget brødkrum
4) Brød kan fryses. Hvis du er i en situasjonen at det ikke går så mye brød er det perfekt å fryse ned godt brød. Skjær opp brødet i ferdige skiver. Dette gjør du lett selv med en brødkniv eller bruker maskinen i butikken. Frys brødet og ta opp de brødskivene du trenger. Tin brødet i kjøleskapet over natten eller i brødrister. På denne måten har du alltid godt brød tilgjengelig.
5) Gjør brødskivene gode! Brødskiver kan fort bli litt kjedelig hvis det ikke er noe godt oppå dem. Varier med pålegg, gi brødskivene litt pynt og nyt godt brød til både frokost, lunsj eller kveldsmat. For variasjon er det godt å riste brødet av og til så du kan nyte varme brødskiver med ekstra sprøhet. Gjør du litt ekstra kan du også spise brød til middag. Legger ved oppskrift på det jeg mener er verdens beste ostesmørbrød!
Håper noen av disse "brødvettreglene" kan hjelpe mange til bedre brødmåltider og at det blir kastet mindre brød. Innlegget er laget i et kommersielt samarbeid med Smak serien til Coop.
![Smak brod hoykant 2](https://gladkokken.imgix.net/Smak-brod-hoykant-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21645d7de4ccc2de567886f46fd8e061)