De 5 brødvettreglene - bedre brød og mindre svinn

De fleste av oss er oppvokst med matpakke med brødskiver!

Jeg vet ikke om det er noen land som spiser mer brød enn i Norge. Brød er en naturlig del av hverdagen for de fleste og også den råvaren vi også kaster mest av. Derfor tenkte jeg komme opp med noen Brødvettregler for å kunne både spise bedre brød og at vi skal kaste mindre brød. Her er mine 5 "Brødvettregler"

1) Lag brød selv eller kjøp brød av god kvalitet. Det er stor forskjell på næringsinnhold og kvalitet på brød. Noen av industribrødene inneholder nesten ingen næring og masse sukker. Flere brød tilsettes farge så de skal oppfattes som sunnere enn de er. Velg et brød av god kvalitet! Disse har bedre holdbarhet, smaker bedre og gir kroppen mer riktig næring.

2) Oppbevar brødet riktig. Oppbevaring av brød er viktig for å gi den best holdbarhet. Det må ikke være lufttett pose da kommer det fort mugg og skorpen blir myk. Legg brødet i en papirpose eller aller helst av et materiale som puster. Jeg skjærer av skorpen og legger den som et "lokk" mot den delen av brødet som er oppskjært. Nå får du med økologisk produsert brødpose i bomull som er skreddersydd til Smak serien sine brød. Denne posten er perfekt for å oppbevare brødet og gi lenger holdbarhet. (så lenge lageret rekker)

Smak brod hoykant 2

3) Ikke kast restene. Restene av brød kan brukes i mange retter. Hvis brødet begynner å bli tørt kan du tørke brødet helt og lage krutonger eller hjemmelaget brødrasp. Dette er veldig enkelt å du får bedre verdi og mindre svinn av brød. Her finner du oppskrift på hjemmelaget brødkrum

4) Brød kan fryses. Hvis du er i en situasjonen at det ikke går så mye brød er det perfekt å fryse ned godt brød. Skjær opp brødet i ferdige skiver. Dette gjør du lett selv med en brødkniv eller bruker maskinen i butikken. Frys brødet og ta opp de brødskivene du trenger. Tin brødet i kjøleskapet over natten eller i brødrister. På denne måten har du alltid godt brød tilgjengelig.

5) Gjør brødskivene gode! Brødskiver kan fort bli litt kjedelig hvis det ikke er noe godt oppå dem. Varier med pålegg, gi brødskivene litt pynt og nyt godt brød til både frokost, lunsj eller kveldsmat. For variasjon er det godt å riste brødet av og til så du kan nyte varme brødskiver med ekstra sprøhet. Gjør du litt ekstra kan du også spise brød til middag. Legger ved oppskrift på det jeg mener er verdens beste ostesmørbrød!

Håper noen av disse "brødvettreglene" kan hjelpe mange til bedre brødmåltider og at det blir kastet mindre brød. Innlegget er laget i et kommersielt samarbeid med Smak serien til Coop.

Smak brod hoykant 2