![](https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=a5705d5b95fda8fd11dbddd8eda77528 700w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=cbe8eefb0513bb269908aa68cf62b325 800w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e4fb377b48ea8dfb35991302538a04eb 900w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=783d53d6fc09be1754f61b652c854108 1000w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3543a14d3bad2247292c0ab3750b2a0e 1100w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=ae6d5173a28385b871c8575e50bbbe52 1200w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9fb1f077ce9c980251df88eb9a9aeb77 1300w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1eb5359429bd788c46806d3e438d2c29 1400w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=aaa58b304cdce3a4cc32eef4eb4326fc 1500w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cb542271e1a2462efe9b0d363b531362 1600w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=92ff93f450a6f0057789352b259ae86c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0d0e57fc387a607c97be447b59f85538 1800w)
Trøffel - Det du trenger å vite om en av verdens mest eksklusive råvarer
Fersk trøffel er noe av det beste jeg vet!!!
Trøffel er en dyr og eksklusiv råvare med en helt særegen smak! Hva er egentlig en trøffel? Trøffel er faktisk en knollformet sopp som vokser under bakken på røttene til visse tresorter. De mest vanlige stedene for trøffel er i områdene rundt middelhavet, men også i norden finnes det trøffel. På den svenske øyen Gotland er det også mulig å finne trøffel.
Det er mest vanlig å høste trøfler på høsten og vinteren. Før brukte de egne opplærte trøffelgriser, men nå er det mer vanlig med hunder som lukter seg frem til disse små herlighetene. Det finnes i utgangspunktet to sorter trøffel. Hvit trøffel og sort trøffel. De hvite trøflene er enda mer smaksrike og derfor enda dyrere enn de sorte. Uansett farge på trøffelen har de begge en veldig kraftig aroma og særegen smak.
Trøffel i maten. Trøffel brukes i sauser, omeletter, pasta, risotto og gir en helt særegen smak. Selv om prisen er dyr trenger du ikke mye trøffel i en rett for å gi en god smak. Hjemmelaget pasta med litt smør og fersk trøffel er for meg kanskje den aller beste måten å nyte smaken av trøffel. Her er link til min perfekte trøffelpasta Hjemmelaget pasta med trøffel - En liten smak av himmelen!
![Troffel 5](https://gladkokken.imgix.net/troffel-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cea11f3b4adc1cd9da50e21abca402e8)
Priser: Prisene kan varierer fra et par tusen kroner for 1 kilo til over 1 million. Prisen avhenger av område, størrelse, utseende og lukt. Vanligvis prises trøfler i gram og prisen i Norge ligger mellom 30 - 90 kroner pr gram. Hvorfor er denne råvaren så dyr? Ingen har klart å lage en effektiv produksjon av trøffel og det er ikke mye av denne råvaren. I tillegg er vokser de kun i begrensende områder og perioden du kan finne dem er begrenset.
![Troffel](https://gladkokken.imgix.net/troffel.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=105d2d0c167988b1eca859085e250c59)
Oppbevaring av trøffel: Hvis du først har kjøpt denne ekslusive råvaren er det greit å oppbevare den riktig. Pakk trøffelen i papir og oppbevar i luftet beholder. Skift papiret hver dag. Du skal ikke fjerne eventuelle jordrester før du skal servere denne. Da børster du forsiktig med en myk børste (f.eks tannbørste) og legges i romtemperert vann i noen få minutter. Hvis du har litt avskjær eller rester er det perfekt å lage en hjemmelaget trøffelolje. Her er oppskriften Hjemmelaget trøffelolje - Magi på flaske!
![Troffel 10](https://gladkokken.imgix.net/troffel-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e87873bb3e4eaa279263bc866105f8b)
Trøffel er ekstremt dyrt, men har en særegen smak som ikke kan sammenliknes med noe annet. Jeg elsker denne spesielle smaken! Håper du har både lært litt om trøffel og fått inspirasjon til å oppdage nye smaker.
![Troffel 2](https://gladkokken.imgix.net/troffel-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cd7cdd573e46fab2f624e49f9690d0d3)