Hjemmelaget pasta med trøffel - En liten smak av himmelen!

Få perfekte ingredienser i skjønn harmoni

Ingredienser

porsjoner
  • 200 gram spagetti (helst hjemmelaget)
  • 40 gram fersk trøffel
  • 4 ss smør
  • 2 ss kokevann fra pasta
  • 30 gram revet parmesan
  • 1 fedd hvitløk
Ingredienser

Trøffel er dessverre veldig dyrt, men en gang pr år må jeg ha den deilige smaken av trøffel! Når jeg først skal nyte en så god og eksklusiv råvare vil jeg gi den mest mulig respekt og nyte den best mulig. Hjemmelaget pasta med med en mild smørsaus, litt parmesan og trøffel er magisk godt!

Steg 1

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig pasta av god kvalitet, men til denne retten tar jeg meg tiden for å lage fersk pasta. Her er link til oppskrift for å lage fersk pasta Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!

Steg 2

Finn frem en stor panne og legg i litt av smøret. La dette smelte på medium varme og tilsett 1 helt fedd hvitløk (dette tar vi ut etterpå) og litt av den ferske trøffelen.

Troffel 3

Steg 3

Kok opp pastaen i saltet vann til den er al dente (litt underkokt) Ta spagettien opp av vannet og legg over i pannen. Spar på kokevannet til spagettien.

Troffel 4

Steg 4

Skru av varmen på kjelen med spagetti og tilsett kaldt smør og litt av kokevannet. Bland godt sammen til du får en tynn smørsaus. Sausen skal klebre seg på alle spagettiene. Strø over litt mer fersk trøffel og revet parmesan. Juster med kokevannet til perfekt konsistens. Hell over på en tallerken og avslutt med enda mer syltynne skiver av trøffel. Nå er det bare å nyte et fantastisk måltid! Lykke til.

Troffel 5