Andebryst med sopp og balsamicosaus - Nydelig smakskombinasjon

Lær å steke andebryst perfekt!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk andebryst
  • 10 stk småpoteter
  • 6 stk delikatesseløk
  • 200 gram sopp
  • 1 clove hvitløk
  • 1 twig rosmarin
  • salt og pepper
  • urter til pynt

Balsamicosaus

  • 1 dl balsamicoeddik
  • 100 gram smør
Ingredienser

Jeg synes andebryst er veldig godt og her skal jeg vise hvordan du steker perfekte andebryst hver gang. Her i kombinasjon med en herlig balsamicosaus, kantareller og stekte småpoteter og løk. Denne kombinasjonen er perfekt på høsten og gir meg et stort smil om munnen etter middag!

Steg 1

Jeg starter med andebrystet. Ta andebrystet rett ut fra kjøleskapet når du skal skjære opp fettet på toppen. Den kalde temperaturen gjør fettet fastere og lettere kutte opp i ruter eller linjer. Skjær fettet opp så nære kjøttet du kommer uten at du skjærer i kjøttet. Krydre andebrystet rikelig med salt og pepper. Grunnen til at det er viktig å skjære opp fettet er at fettet skal kunne smelte og renne bort.

Andebryst 4

Steg 2

Når du skal steke andebryst er det en teknikk jeg synes fungerer langt bedre enn alle andre jeg har prøvd. Finn frem en "non stick" stekepanne og legg andebrystet med fettsiden ned. Press brystet ned mot pannen så mest mulig av fettet er i kontakt med pannen. Jeg starter å steke andebrystet i en helt kald panne. Sett på medium temperatur og la fettet sakte men sikkert smelte ned. Øs av fettet underveis og legg i en bolle. Når mesteparten av fettet er borte skrur jeg opp varmen litt og steker fettsiden til du får en helt sprø topp. Snu andebrystet hell tilbake fettet i pannen og tilsett litt urter og en knust fedd hvitløk. Stek i noen minutter og flytt andebrystet over i en ildfast form.

Andebryst 5
Andebryst 6

Steg 3

Hell fettet fra pannen over potetene og krydre med salt og pepper. Jeg legger også noen hele delikatesseløk sammen med potetene. Sett i en forvarmet ovn på 190 grader varmluft og stek til gylden og myke. Når potetene nærmer seg ferdig skrur jeg ned varmen til 160 grader og setter inn formen med andebrystet. Stek nå videre til andebrystet får en kjernetemperatur på 56 grader. Det tilsvarer et medium stekt andebryst. Det er viktig at andebrystet ligger med skinnsiden opp i formen.

Andebryst 7

Steg 4

Tilsett balsamicoeddik en kjele og kok opp. Reduser til halvparten forsvinner og skru av varmen. Rør inn kalde terninger med smør og sausen er klar. Du kan også smaksette denne sausen med urter, hvitløk og andre smaker. Sjekk ut her hvis du ønsker mer informasjon om Balsamicosaus Balsamicosaus - med smak av hvitløk, rosmarin og pepper

Andebryst 8

Steg 5

Bøst av soppen og finn frem en kjele. Stek soppen i en tørr panne i noen minutter til den mister litt væske. Tilsett en liten klump smør og krydre med salt og pepper. Det er viktig at soppen ikke stekes for lenge. Skru ned varmen og hold soppen varm frem til servering.

Andebryst 9

Steg 6

Når andebrystet har nådd temperaturen ta ut av ovnen og sett ovnen ned til 90 grader. Dette holder potetene varme mens kjøttet hviler. La andebrystet hvile i 10 minutter og nå der det klart for å skjæres opp. Skjær opp kjøttet i ca 1 cm skiver. Legg poteter, løk og sopp på en tallerken. Legg på skiver av andebryst og hell over den nydelige sausen. Pynt gjerne med litt friske urter. Lykke til. PS. jeg har laget en video om hvordan jeg skjærer opp og anretter tallerkenen. Den kan du se her.

Andebryst kopi