BBQ - Lag kyllinglår som proffene!

Bedre blir ikke kyllinglår på grillen! Sjekk ut denne metoden.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllinglår med bein.
  • 100 gram smør
  • Rub / krydderblanding
  • BBQ saus
Ingredienser

Dette er en oppskrift for de som er godt over gjennomsnittet interessert i Grill/BBQ. Metoden er hentet fra hvordan de tilbereder kyllinglår i BBQ konkurranser. Så det krever litt ekstra jobb for å gjøre denne oppskriften, men det er ikke vanskelig og resultatet blir de beste kyllinglårene du mest sannsynlig har smakt. En utrolig god smak, sprøtt skinn, lag på lag med smaker og ekstremt saftig kyllingkjøtt.

Steg 1

Jeg kjøper kyllinglår av god kvalitet og deler de opp ved beinet. På denne måten lager jeg Kyllingpops av den øverste delen av låret og disse nydelige smørgrillede kyllinglårene av den store delen av låret. Her er link til hvordan du lager Gladkokkens "Kylling lollipops"- Perfekt på grillen! Del opp kyllingen og skjær forsiktig ut benet. Ta av skinnet og skrap innsiden av skinnet med en kniv så du blir kvitt ekstra fett på skinnet. Dette gjør skinnet ekstra sprøtt når det grilles. Skjær bort fett og eventuelt sener fra lårkjøttet.

Dsc 0083 2

Steg 2

Krydre kjøttet godt på alle sider med en hjemmelaget rub. Du kan også kjøpe grillrub i enkelte butikker, men det er gøy og enkelt å lage selv. Jeg legger med en oppskrift til en klassisk rub som passer ypperlig til kylling. Hemmeligheten bak den beste grillmaten - Dry Rub

Dsc 0085 3

Steg 3

Når du lager dette anbefaler jeg å bruke engangshansker. Form kyllinglårene til små "kuler" og trekker skinnet tilbake over kjøttet. Strø på krydder på utsiden av skinnet også. Legg over på et brett.

Dsc 0087
Dsc 0088 4
Dsc 0089

Steg 4

La stå over natten i kjøleskap tildekket av plast. Rub`n krydderblandingen fungerer som en tørrmarinade og ekstra godt smak på kyllingen. Flytt kyllingen over i en form som tåler og stå på grillen og fyll med godt med smørbiter rundt alle "kulene".

Dsc 0133

Steg 5

Få grillen til å stabilisere seg på rundt 160 grader og sett kyllinglårene på indirekte varme. Her skal de få stå å kose seg på ca samme temperatur i 1 time.

Dsc 0134 3
Dsc 0141 2

Steg 6

Ta lårene ut av formen sin og pensle de med BBQ saus på alle kanter. En helt fantastisk BBQ saus til kylling og denne oppskriften er denne Hawaii inspirerte med smak av ingefær, ananas og chili. Her er link BBQ saus. Hjemmelaget BBQ saus - Hawaiian style med ananas

Dsc 0145 2

Steg 7

Grill videre på indirekte varme i ca 15-20 minutter til BBQ sausen har tørket litt inn. Jeg sparer på smøret fra pannen og kjøler dette ned. Smøret får en smak av krydder, røyk og kylling og blir et perfekt kryddersmør til senere.

Steg 8

Legg kyllinglårene tilbake i formen og server sammen med deilig BBQ saus. Som tilbehør kan du ha ris, potetsalat, coleslaw, mais eller liknende. Resultatet blir en ekstremt saftig kylling med masse deilig smak! Lykke til.

Dsc 0156 2