Fritert Ravioli - Streetfoodversjon med crispy fylt pasta!
En Streetfood versjon fra USA av en klassisk Italiensk pastarett.
Ingredienser
Kjøttfyll
- 400 gram karbonadedeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts chilipulver
- 50 gram parmesan
- 2 dl ricotta ost
- 1 håndfull fersk basilikum
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- salt og pepper
Spicy tomatsaus
- 1 ts chilipulver
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 2 ss tomatpure
- 1 ss rødvinseddik
- 1 boks gode hermetiske tomater
- 3 ts sukker
- 1 ss god olivenolje
- salt og pepper
- litt av kokevannet fra pastaen
Grunnoppskrift pasta
- 300 gram Pastamel (tipo 00)
- 195 gram egg (mest eggeplommer)
- 2 ts salt
- 1 ts olivenolje
- 2 stk egg
- frityrolje
- panko / brødrasp
- revet parmesan
Ravioli er tynne pastaplater som fylles med deilig innhold mellom platene og platene tettes igjen så du får en fantastisk pasta fyllt med det du liker best. Ravioli er en av mine favoritter og i Italia lages dette i mange forskjellige former og fylles med mange forskjellige smaker.
Steg 1
Start med å steke karbonadedeig sammen med chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper
Steg 2
Bland det stekte kjøttet sammen med de andre ingrediensene til fyllet og bland godt sammen. Sett i kjøleskapet. Det er mye enklere og forme små kuler når dette blir kaldt. Det gjør jobben mye lettere når du skal fylle opp ravioliene.
Steg 3
Start med å finne frem en stor stekepanne og hell i godt med god olivenolje. Tilsett chili, hvitløk og sjalottløk. Stek til løken blir myk og blank. ta i tomatpure og sukker og stek i noen minutter. Dette gjør at den litt beske smaken fra tomatpureen blir borte. Tilsett en skvett med rødvinseddik og la den koke bort. Hell i de hermetiske tomatene og rør godt rundt. Spe på med kokevannet fra pastaen for å få ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og la stå å småputre i panne frem til du skal servere maten.
Steg 4
Hvordan lage Ravioli: Start med å kjevle ut tynne plater av pastadeigen. Jeg bruker en liten pastamaskin, men dette kan du også gjøre med en kjevle. Pass på at det er litt mel på benken hele tiden så deigen ikke klistrer seg fast. Legg en av platene på benken og fyll med små kuler av kjøttblandingen. Legg kjøttet på den ene siden av pastaplaten så du kan brette den over og dekke hele fyllet. Press ut luften mellom og klistre deigen sammen. Jeg har noen forskjellige ravioli presser, men det går fint å bruke en form, glass eller liknende for å presse ut formen. En ravioli presse gjør at du får et veldig fint utseende, men smaken er like god om du bruker noe annet. Press kanten med gaffel hvis du ikke har raviolipresse. Det viktigste er at kanten er helt tett. Her er link til oppskriften min om hjemmelaget pasta Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!
Steg 5
Når du skal gjøre klar retten: Finn frem en stor kjele og fyll med vann. Kok opp vannet og tilsett rikelig med salt. Legg i pastaen og kok i 4 minutter.
Steg 6
Bland eggene i en bolle og tilsett panko i en annen bolle/fat. Start med å rulle avkjølte ravioli i eggeblandingen før du legger de over i panko/brødrasp. Pass på at de er dekket av panko og legg i en oppvarmet frityr på 180 grader. Friteres i ca 3 minutter til gyldne.
Steg 7
Avslutt med å strø over litt finrevet parmesan og salt. Pynt gjerne med litt friske urter og server tomatsausen i en egen skål som dipp. Lykke til.