Gratinert potetsnacks med karbonadedeig - Enkel og populær middag for store og små

En populær hverdagsmiddag for store og små!

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk småpoteter
  • 500 gram karbonadedeig
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 ts oregano
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts cayennepepper
  • 100 gram revet ost
  • salt og pepper

Hvitsaus

  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 4 dl melk
  • 2 ts dijonsennep
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er en rask og god hverdagsmiddag. De stekte potetene blandet med en god hvitsaus og gratinert med ost blir farlig gode. Bland inn godt krydret karbonadedeig og grønnsaker å du har laget gratinert potetsnacks. Denne oppskriften er en fin metode for å bli kvitt rester i kjøleskapet og unngå matsvinn.

Steg 1

Start med å vaske potetene og del opp i passende store biter. En passende stor bit skal ikke være nødvendig å dele opp mer når du spiser. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek på 200 grader til de er møre. Dette tar fra 30-40 minutter avhengig av ovnen du har.

Dsc 0354 3

Steg 2

Stek karbonadedeig og grønnsaker til de er gjennomstekt og ta på krydderne. Jeg synes det er godt i denne retten av kjøttdeigen er ganske godt krydret.

Dsc 0358
Dsc 0362 2

Steg 3

Lag en hvitsaus med litt mindre melk så den blir tykkere enn vanlig saus. Tilsett krydder og sennep. Her ligger det en instruksjonsvideo om hvordan du lager hvitsaus. Hvitsaus - et utgangspunkt for mange gode sauser

Dsc 0360
Dsc 0365

Steg 4

Bland sammen potetene, kjøttmiksen og hvitsausen og strø over litt ost.

Dsc 0370
Dsc 0373 2
Dsc 0377 2 3

Steg 5

Gratiner i ovnen på grillelement til osten blir gylden og fin. Avslutt gjerne med litt finhakkete urter. Server rykende varm. Det passer også godt med en liten salat ved siden av. Lykke til.

Dsc 0387 4
Dsc 0396 3