Gratinert potetsnacks med karbonadedeig - Enkel og populær middag for store og små
En populær hverdagsmiddag for store og små!
Ingredienser
- 16 stk småpoteter
- 500 gram karbonadedeig
- 3 stk gulrot
- 1 stk løk
- 1 ts oregano
- 1 ts løkpulver
- 1 ts cayennepepper
- 100 gram revet ost
- salt og pepper
Hvitsaus
- 2 ss hvetemel
- 2 ss smør
- 4 dl melk
- 2 ts dijonsennep
- salt og pepper
Dette er en rask og god hverdagsmiddag. De stekte potetene blandet med en god hvitsaus og gratinert med ost blir farlig gode. Bland inn godt krydret karbonadedeig og grønnsaker å du har laget gratinert potetsnacks. Denne oppskriften er en fin metode for å bli kvitt rester i kjøleskapet og unngå matsvinn.
Steg 1
Start med å vaske potetene og del opp i passende store biter. En passende stor bit skal ikke være nødvendig å dele opp mer når du spiser. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek på 200 grader til de er møre. Dette tar fra 30-40 minutter avhengig av ovnen du har.
Steg 2
Stek karbonadedeig og grønnsaker til de er gjennomstekt og ta på krydderne. Jeg synes det er godt i denne retten av kjøttdeigen er ganske godt krydret.
Steg 3
Lag en hvitsaus med litt mindre melk så den blir tykkere enn vanlig saus. Tilsett krydder og sennep. Her ligger det en instruksjonsvideo om hvordan du lager hvitsaus. Hvitsaus - et utgangspunkt for mange gode sauser
Steg 4
Bland sammen potetene, kjøttmiksen og hvitsausen og strø over litt ost.
Steg 5
Gratiner i ovnen på grillelement til osten blir gylden og fin. Avslutt gjerne med litt finhakkete urter. Server rykende varm. Det passer også godt med en liten salat ved siden av. Lykke til.