Gratinert potetsnacks med karbonadedeig - Enkel og popul√¶r middag for store og sm√•

En populær hverdagsmiddag for store og små!

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk sm√•poteter
  • 500 gram karbonadedeig
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk l√łk
  • 1 ts oregano
  • 1 ts l√łkpulver
  • 1 ts cayennepepper
  • 100 gram revet ost
  • salt og pepper

Hvitsaus

  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss sm√łr
  • 4 dl melk
  • 2 ts dijonsennep
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er en rask og god hverdagsmiddag. De stekte potetene blandet med en god hvitsaus og gratinert med ost blir farlig gode. Bland inn godt krydret karbonadedeig og gr√łnnsaker √• du har laget gratinert potetsnacks. Denne oppskriften er en fin metode for √• bli kvitt rester i kj√łleskapet og unng√• matsvinn.

Steg 1

Start med √• vaske potetene og del opp i passende store biter. En passende stor bit skal ikke v√¶re n√łdvendig √• dele opp mer n√•r du spiser. Ta p√• litt olivenolje, salt og pepper og stek p√• 200 grader til de er m√łre. Dette tar fra 30-40 minutter avhengig av ovnen du har.

Dsc 0354 3

Steg 2

Stek karbonadedeig og gr√łnnsaker til de er gjennomstekt og ta p√• krydderne. Jeg synes det er godt i denne retten av kj√łttdeigen er ganske godt krydret.

Dsc 0358
Dsc 0362 2

Steg 3

Lag en hvitsaus med litt mindre melk så den blir tykkere enn vanlig saus. Tilsett krydder og sennep. Her ligger det en instruksjonsvideo om hvordan du lager hvitsaus. Hvitsaus - et utgangspunkt for mange gode sauser

Dsc 0360
Dsc 0365

Steg 4

Bland sammen potetene, kj√łttmiksen og hvitsausen og str√ł over litt ost.

Dsc 0370
Dsc 0373 2
Dsc 0377 2 3

Steg 5

Gratiner i ovnen på grillelement til osten blir gylden og fin. Avslutt gjerne med litt finhakkete urter. Server rykende varm. Det passer også godt med en liten salat ved siden av. Lykke til.

Dsc 0387 4
Dsc 0396 3