Hvetestang med Nugatti - Noe av det beste jeg har smakt!!

Deilig hvetestang fyllt med nugatti og toppet med hjemmelaget vaniljekrem og glasur!

Ingredienser

hvetestenger

Søt bolledeig

  • 1 kg hvetemel
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smeltet smør
  • 5 dl h-melk
  • 0,5 ts salt
  • 3 ts kardemomme
  • 1 pakke tørrgjær for søte deiger

Vaniljekrem

  • 5 stk eggeplommer
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 100 gram sukker
  • 50 gram maisenna mel
  • 1 stk fersk vaniljestang

Topping og fyll

  • 200 gram nugatti
  • melis glasur.
  • 2 ss nugatti (sjokoladesaus)
  • 1 ss vann (sjokoladesaus)
Ingredienser

Denne hvetestangen hadde nok ikke blitt godkjent av Grete Roede, men det er kanskje derfor den smaker så utrolig godt! Jeg synes det er gøy å bake og lukten av nystekt bakst er jo fantastisk. Kombinasjonen av nugatti, vaniljekrem og glasur er farlig god! Dette er en ganske stor oppskrift og holder til 4 store hvetestenger. De fungerer fint å fryse ned så lag heller litt fler og spar resten i fryseren.

Steg 1

Start med å lage bolledeigen. Hell alle de tørre ingrediensene i bakebollen og bland godt sammen.

Dsc 0254 4

Steg 2

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La varme seg opp til ca 25 grader. (pass på at det ikke blir for varmt) Hell melkeblandingen over det tørre og la maskinen gå i ca 10 minutter. Deigen skal være blank, smidig og fin. Du kan justere med litt ekstra hvetemel hvis nødvendig. Hvis deigen "slipper" bakebollen og er litt klissete er den perfekt. Sett på plastfolie og la heve i 1 time eller til deigen har nådd dobbel størrelse.

Dsc 0258 2 3
Dsc 0259 3

Steg 3

Det smaker veldig mye bedre med hjemmelaget vaniljesaus. Jeg har forklart grundig i denne posten hvordan du lager denne. Oppskriften har også instruksjonsvideo Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.

Dsc 0261 3

Steg 4

Del deigen opp i 4 like store biter og rull til en lang pølse. Det er smart at lengden på hvetestangen ikke er lenger enn stekebrettet.

Dsc 0264
Dsc 0265 3
Dsc 0266 3

Steg 5

Bruk en kjevle og lag dem flate. Smør på godt med nugatti i midten av "pølsa" og ut mot kanten, men la det være igjen en ren del av kanten rundt hele.

Dsc 0267 4
Dsc 0268 4

Steg 6

Brett langsiden av deigen som er lengst fra deg inn mot midten. Så tar du siden nærmest deg og bretter til midten. Pass på at du bretter så langt over at du treffer deigen på andre siden hvis ikke blir det litt klissete. Press godt sammen og lag en tykk stripe i skjøten nedover hele.

Dsc 0270 2
Dsc 0273 4

Steg 7

Fyll på med vaniljekrem i "sprekken" nedover hele hvetestangen. Jeg bruker en sprøytepose, men fungerer også fint med en skje. La de nå heve i ca 45 minutter til. Når de har fått hevet pensler jeg med litt egg før de skal stekes.

Dsc 0277 5
Dsc 0284 3

Steg 8

Sett hvetestengene inn i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. De skal steke i ca 15 minutter til de har blitt gyldne og fine.

Dsc 0290 2

Steg 9

La hvetestengene hvile til de blir litt mer avkjølt. Bland sammen melis med litt vann til du får en glatt og fin glasur. Hell over litt av melisglasuren. Varm opp et par spiseskjeer med nugatti sammen med 1 ss vann. Da får du en flytende masse og det blir lett og helle over. Hell over den flytende nugattien og nå er dem klare!

Dsc 0298

Del opp i pene skiver og server. Dette er veldig godt!

Dsc 0325 2
Dsc 0300 3