Pasta al Limone - Sommerlig pasta med smak av sitron og hvitløk

Silkemyk pasta i en nydelig saus!

Ingredienser

porsjoner
  • pasta av god kvalitet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk økologisk sitron
  • 2 ts chiliflakes
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 50 gram parmesan
  • salt og pepper
Ingredienser

Noen ganger er enkelt helt perfekt! Denne deilige pastaretten lager du på få minutter og smaker er fantastisk. En kremet deilig saus med smak av sitron og hvitløk. Denne retten lages både med og uten kremfløte, men jeg synes den kremede er helt klart best! Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne retten.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele for å koke pasta og en stekepanne med høy kant. I stekepannen heller du i litt olje mens pannen er kald og tilsetter hvitløk, chiliflakes og revet skall av sitronen (kun det gule). Varm opp oljen på medium varme til hvitløken blir blank og myk.

Jerk 11

Steg 2

Hell så i kremfløten og rør rundt. La dette koke i 2-3 minutter og skru ned varmen på laveste varme. Vent et par minutter til fløten kjøler seg ned og tilsett smøret litt og litt. Det er viktig at kremfløten får kjølt seg litt ned hvis ikke "sprekker" sausen. Rør inn smøret.

Jerk 12

Steg 3

Kok pasta "al dente" litt underkokt og bruk gjerne pasta av god kvalitet. Her passer det også perfekt med hjemmelaget eggepasta. Her finner du link til min oppskrift på hjemmelaget pasta Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!

Steg 4

Tilsett sitronsaften i sausen og smak til med salt og pepper. Legg pastaen i sausen og juster tykkelsen med pastavannet. Rør godt sammen så all pastaen er dekket med saus.

Jerk 13

Steg 5

Avslutt med rikelig revet parmesan og bland inn. Nå er din Pasta al Limone klar for nytes. Lykke til.

Pata limone