![](https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=fc7b47fcea510123301d89f05288abdf 700w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9000cb2a054063f7f5d5a21052cbfd3c 800w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=4fe4fc64d9508fc34e56173bdebb3d67 900w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=40f9c964e8f98f8c8566a28fd1be8041 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=804c465cdd4a7b3ef07725edc3e4731d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d74a15666cb20f808177d28237b8c181 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2c784f378224d9b8c2cc6a06915b6437 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=698f4619aa7149514fc56af21af02a5e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=8c0bc41f8798fbb22eb86adfb8d53e42 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=71f282d39f67abdfd325de73f94b4202 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=de15af24edacbdaaa5b077092008cc68 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=e6c71a55a4be10187deab9ab7900020a 1800w)
Pasta al Limone - Sommerlig pasta med smak av sitron og hvitløk
Silkemyk pasta i en nydelig saus!
Ingredienser
- pasta av god kvalitet
- 1 ss olivenolje
- 1 stk økologisk sitron
- 2 ts chiliflakes
- 4 fedd hvitløk
- 2 dl kremfløte
- 2 ss smør
- 50 gram parmesan
- salt og pepper
Noen ganger er enkelt helt perfekt! Denne deilige pastaretten lager du på få minutter og smaker er fantastisk. En kremet deilig saus med smak av sitron og hvitløk. Denne retten lages både med og uten kremfløte, men jeg synes den kremede er helt klart best! Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne retten.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele for å koke pasta og en stekepanne med høy kant. I stekepannen heller du i litt olje mens pannen er kald og tilsetter hvitløk, chiliflakes og revet skall av sitronen (kun det gule). Varm opp oljen på medium varme til hvitløken blir blank og myk.
![Jerk 11](https://gladkokken.imgix.net/jerk-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2ed2cb2566752f7b2e153b97ebb86996)
Steg 2
Hell så i kremfløten og rør rundt. La dette koke i 2-3 minutter og skru ned varmen på laveste varme. Vent et par minutter til fløten kjøler seg ned og tilsett smøret litt og litt. Det er viktig at kremfløten får kjølt seg litt ned hvis ikke "sprekker" sausen. Rør inn smøret.
![Jerk 12](https://gladkokken.imgix.net/jerk-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=05b7bdb0566ae8da6783b4569e9691f9)
Steg 3
Kok pasta "al dente" litt underkokt og bruk gjerne pasta av god kvalitet. Her passer det også perfekt med hjemmelaget eggepasta. Her finner du link til min oppskrift på hjemmelaget pasta Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!
Steg 4
Tilsett sitronsaften i sausen og smak til med salt og pepper. Legg pastaen i sausen og juster tykkelsen med pastavannet. Rør godt sammen så all pastaen er dekket med saus.
![Jerk 13](https://gladkokken.imgix.net/jerk-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7e184b84caf2c5b96aba419c1730fd5e)
Steg 5
Avslutt med rikelig revet parmesan og bland inn. Nå er din Pasta al Limone klar for nytes. Lykke til.
![Pata limone](https://gladkokken.imgix.net/Pata-limone_2021-07-08-134916.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7ca665fd3387f7ce9b017980cd4f5707)