![](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=14d622fa230b212f6d55a130c5897be1 700w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c09896b6a3ef6b1402de50f61589e6ba 800w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=34a4e7690d29ebbfba6251d66a0029ca 900w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0a39e0542000310c59daa42962f8f6be 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=112ec1f5b01d591a41c5750e2aab95c8 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=10e09f0c5d6b9a4ab150ba7b2057ea94 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=3d5634dca5fa24ea6f0f3ad37f81c060 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4632820fa0a7e3997572bf8b3fae22ad 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d94200a4f5f5ae726f4ff28fc0c5d7cd 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=b292af0e7179697158b33419c7813b43 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=46f4baead3518ba957b87bc9796e1991 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0d6fb4c47c60a19e132df7d7ef2f0cf6 1800w)
Pasta con le Sarde - Klassisk pastarett fra Sicilia
Sardiner fra boks i en nydelig Italiensk pastarett!
Ingredienser
- 2 bokser King Oscar sardiner
- 1 stk løk
- 1 stk fennikel
- 1 ss olivenolje
- 1 ts chiliflakes
- 0,3 ts safran
- 2 dl hvitvin / eplesider
- 500 gram god spagetti
- 2 dl gule rosiner
- 1 dl pinjekjerner
- 4 ss brødkrum
- 2 ss finhakket persille
- salt til kokevannet
Denne pastaretten er en Italiensk klassiker og har sitt opphav fra Sicilia. I denne retten brukes sardiner på boks sammen med andre gode ingredienser. Retten toppes med brødkrum og persille før servering. Prøv å lag denne retten, lukk øynene og drøm deg bort til vakre Italia.
![Pasta con le sarde](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b906fec9351b55c5ea31b6a447cc304a)
Steg 1
Start med å kutte fennikel og løk i skiver og legg i en panne med litt olivenolje. Stek på medium varme til de begynner å bli myke før du tilsetter chiliflakes og safran. Hell nå over hvitvinen og la dette koke videre.
![Pasta con le sarde 2](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=25b21eaf3c2b87ae7dc1969eb9e293cf)
![Pasta con le sarde 4](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9746fc8350848f2f255fda84dbafab70)
Steg 2
Ta sardinene ut av boksen og knus forsiktig med en gaffel. Du kan fjerne ryggbeinet hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig.
![Pasta con le sarde 3](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7be429a97a00bb4d5a035e834c580210)
Steg 3
Brødkrum er noe du finner på kjøkkenet til en hver Italiensk familie. Dette er perfekt å lage av brød som har blitt tørt og kan oppbevares i veldig lang tid. Jeg legger ved en link her til min oppskrift på brødkrum. Du kan også kjøpe dette ferdig på en del butikker, men hjemmelaget er best. Hjemmelaget krydret Brødkrum - Forvandler tørt brød til magisk krydder.
Steg 4
Kok opp pastaen til den er al dente. Det vil si at det mangler ca 1-2 minutter koketid og har igjen litt tyggemotstand.
![Pasta con le sarde 5](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f7c9ec1d1cfddcdc36b5e97379c9b72e)
Steg 5
Tilsett nå sardinene i kjelen sammen med løk og fennikelblandingen. Hell i rosiner og pinjekjerner.
![Pasta con le sarde 6](https://gladkokken.imgix.net/Pasta-con-le-sarde-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=421a7b11e45a2814f1f06175fa68e99a)
Steg 6
Tilsett pastaen i kjelen sammen med litt av kokevannet. Bland forsiktig sammen og la koke i 1-2 minutter til pastaen er ferdig. Hell over i tallerken og topp med brødkrum og finkuttet persille. Her har jeg laget en video som viser hvordan jeg lager denne retten. Lykke til.