Pasta con le Sarde - Klassisk pastarett fra Sicilia

Sardiner fra boks i en nydelig Italiensk pastarett!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 bokser King Oscar sardiner
  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 0,3 ts safran
  • 2 dl hvitvin / eplesider
  • 500 gram god spagetti
  • 2 dl gule rosiner
  • 1 dl pinjekjerner
  • 4 ss brødkrum
  • 2 ss finhakket persille
  • salt til kokevannet
Ingredienser

Denne pastaretten er en Italiensk klassiker og har sitt opphav fra Sicilia. I denne retten brukes sardiner på boks sammen med andre gode ingredienser. Retten toppes med brødkrum og persille før servering. Prøv å lag denne retten, lukk øynene og drøm deg bort til vakre Italia.

Pasta con le sarde

Steg 1

Start med å kutte fennikel og løk i skiver og legg i en panne med litt olivenolje. Stek på medium varme til de begynner å bli myke før du tilsetter chiliflakes og safran. Hell nå over hvitvinen og la dette koke videre.

Pasta con le sarde 2
Pasta con le sarde 4

Steg 2

Ta sardinene ut av boksen og knus forsiktig med en gaffel. Du kan fjerne ryggbeinet hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig.

Pasta con le sarde 3

Steg 3

Brødkrum er noe du finner på kjøkkenet til en hver Italiensk familie. Dette er perfekt å lage av brød som har blitt tørt og kan oppbevares i veldig lang tid. Jeg legger ved en link her til min oppskrift på brødkrum. Du kan også kjøpe dette ferdig på en del butikker, men hjemmelaget er best. Hjemmelaget krydret Brødkrum - Forvandler tørt brød til magisk krydder.

Steg 4

Kok opp pastaen til den er al dente. Det vil si at det mangler ca 1-2 minutter koketid og har igjen litt tyggemotstand.

Pasta con le sarde 5

Steg 5

Tilsett nå sardinene i kjelen sammen med løk og fennikelblandingen. Hell i rosiner og pinjekjerner.

Pasta con le sarde 6

Steg 6

Tilsett pastaen i kjelen sammen med litt av kokevannet. Bland forsiktig sammen og la koke i 1-2 minutter til pastaen er ferdig. Hell over i tallerken og topp med brødkrum og finkuttet persille. Her har jeg laget en video som viser hvordan jeg lager denne retten. Lykke til.