![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=887ec8df2b98180fa5e0f1476b89645a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=2b3d9f4c6646a4a62a205ba0391827ea 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=de07da5b6cc3103db4496a86c64d1562 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=cf46db2b5916210aeebc2191987b8bc7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=153e310a1be9028a20f38f3748b41802 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=18fe0e7d03d86836a2c61c450a15abf7 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=722fee71c251c1d031692096c84408f2 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=c7ec99c672e87a29182ef3c79626e051 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=fd2218ea4c28b3666f010a7cf73d698d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f22fbafbe284a2b02752a2e8ea3fcbde 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=58349f22b150eb33bdb4227230e4391b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ce540ba237daa83b14b63dabdbfc910a 1800w)
Pavlova - Perfekt marengsbunn, vaniljekrem og masse friske bær!
Pavlova er blitt ekstremt populær og jeg forstår hvorfor.
Ingredienser
Marengsbunn
- 4 stk eggehviter
- 200 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 toppet ss maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
Vaniljekrem (blandes med pisket krem etterpå)
- 4 stk eggeplommer
- 40 gram maisenna mel
- 1 stk vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 2 dl melk
- 90 gram sukker
Krem (for å blande med vaniljekremen)
- 2 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
Topping
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv bringebær
- 1 boks blåbær
- litt melis
En deilig marengsbunn som er sprø på utsiden og myk og seig inni. Når denne bunnen toppes med deilig vaniljekrem og ferske bær har du en perfekt Pavlova. Det er en del triks for å få et godt resultat og i denne oppskriften går jeg nøye igjennom steg for steg med bilder hva som skal til for å lykkes.
Steg 1
Start med å lage marengsbunnen. Her er det noen triks for å få et godt resultatet. Det er veldig viktig at bakebollen er helt ren og gir for rester av fett. Skill eggene og pass på at du ikke får med noe plomme i eggehvitene det gjør det nemlig vanskelig å piske dette sammen. Start kjøkkenmaskinen på rolig tempe og vent til det har blitt en skummete konsistens før du begynner å tilsette sukker. Sett opp kjøkkenmaskinen til høyt tempo og spe på med litt og litt av sukkeret. Når du har tilsatt alt sukkeret skal du la marengsen piskes på høyeste tempo i 10 minutter. Nå har du fått en blank, luftig og smidig marengs.
![Dsc 0799 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0799-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1981f79ee88e619f4a523e241cdafb16)
![Dsc 0802 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0802-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=382f67ff35a8ba1791e1702feec63184)
![Dsc 0803 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0803-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=462cadb9c29d819ed835b86117719bdc)
Steg 2
Sikt inn maisenna og tilsett hvitvinseddiken. Bland dette forsiktig med en slikkepott til massen har blitt helt jevn igjen.
![Dsc 0805 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0805-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b5ed57a7a8ed84efac84e2baad5637d8)
![Dsc 0807](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0807.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=affefc306ddd01b5f64fdd63b60894ff)
Steg 3
Marker et bakepapir med en sirkel. Jeg bruker enkelt en tallerken jeg legger på papiret og tegner rundt med en tusj. Snu arket før du legger på marengsen. Nå har du en fin form å følge for at kaken skal bli ganske rundt. Legg på marengsen og fordel jevnt utover innenfor sirkelen du tegnet opp. Avslutt med å lage en fordypning i midten og bruk en gaffel eller liknende for å lage litt topper rundt på marengsbunnen. Dette blir crispy og godt etter det er stekt.
![Dsc 0800 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0800-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a739d1cb1c785a267bef66e936ba082f)
![Dsc 0808 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0808-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=54c0d9c83d7ed35b5439038f4c7070c4)
![Dsc 0811 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0811-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b15a5b5059cf08b5a89722abce13e71a)
Steg 4
Sett marengsbunnen inn i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft. I det du setter inn kaken setter du temperaturen ned til 105 grader. La den steke på 105 grader varmluft i 75 minutter. Nå har du fått en sprø skorpe og den er fortsatt seig og god på innsiden. La avkjøle seg på en rist til den har blitt helt til romtemperatur. Du kan fint lage bunnen dagen før. Bare la den ligge ute i romtemperatur med et kjøkkenhåndkle over seg.
![Dsc 0813 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0813-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=842f5cf9c2b971e20d70017ec1a615ab)
Steg 5
Lag hjemmelaget vaniljekrem. Her finner du instruksjonsvideo og fremgangsmetode på vaniljekrem Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.
![Dsc 0839](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0839.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8572e002afd653ab9e7673901854bc58)
Steg 6
Pisk fløten til krem og bland sammen vaniljekremene og kremen. La stå i kjøleskapet frem til du skal pynte kaken.
![Dsc 0841](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0841.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4919077f13bd43790549e8c584005094)
![Dsc 0843 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0843-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bea224989463e2fbbc2ed0e14f35ecbf)
![Dsc 0844 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0844-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b711c827578a1dd8f63d22e4c6a3e234)
Steg 7
Det er smart å vente til rett før den skal serveres med å ta på vaniljekrem og bær. Legg på rikelig med bær og dryss over litt melis tilslutt. Dette er en perfekt Pavlova. Lykke til.
![Dsc 0872 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0872-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c5068c6511daa1f7ca9d64af6ee8b6a9)
![Dsc 0892 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0892-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=71af35e7802269412a80be5155cd1adc)