Pavlova - Perfekt marengsbunn, vaniljekrem og masse friske bær!
Pavlova er blitt ekstremt populær og jeg forstår hvorfor.
Ingredienser
Marengsbunn
- 4 stk eggehviter
- 200 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 toppet ss maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
Vaniljekrem (blandes med pisket krem etterpå)
- 4 stk eggeplommer
- 40 gram maisenna mel
- 1 stk vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 2 dl melk
- 90 gram sukker
Krem (for å blande med vaniljekremen)
- 2 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
Topping
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv bringebær
- 1 boks blåbær
- litt melis
En deilig marengsbunn som er sprø på utsiden og myk og seig inni. Når denne bunnen toppes med deilig vaniljekrem og ferske bær har du en perfekt Pavlova. Det er en del triks for å få et godt resultat og i denne oppskriften går jeg nøye igjennom steg for steg med bilder hva som skal til for å lykkes.
Steg 1
Start med å lage marengsbunnen. Her er det noen triks for å få et godt resultatet. Det er veldig viktig at bakebollen er helt ren og gir for rester av fett. Skill eggene og pass på at du ikke får med noe plomme i eggehvitene det gjør det nemlig vanskelig å piske dette sammen. Start kjøkkenmaskinen på rolig tempe og vent til det har blitt en skummete konsistens før du begynner å tilsette sukker. Sett opp kjøkkenmaskinen til høyt tempo og spe på med litt og litt av sukkeret. Når du har tilsatt alt sukkeret skal du la marengsen piskes på høyeste tempo i 10 minutter. Nå har du fått en blank, luftig og smidig marengs.
Steg 2
Sikt inn maisenna og tilsett hvitvinseddiken. Bland dette forsiktig med en slikkepott til massen har blitt helt jevn igjen.
Steg 3
Marker et bakepapir med en sirkel. Jeg bruker enkelt en tallerken jeg legger på papiret og tegner rundt med en tusj. Snu arket før du legger på marengsen. Nå har du en fin form å følge for at kaken skal bli ganske rundt. Legg på marengsen og fordel jevnt utover innenfor sirkelen du tegnet opp. Avslutt med å lage en fordypning i midten og bruk en gaffel eller liknende for å lage litt topper rundt på marengsbunnen. Dette blir crispy og godt etter det er stekt.
Steg 4
Sett marengsbunnen inn i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft. I det du setter inn kaken setter du temperaturen ned til 105 grader. La den steke på 105 grader varmluft i 75 minutter. Nå har du fått en sprø skorpe og den er fortsatt seig og god på innsiden. La avkjøle seg på en rist til den har blitt helt til romtemperatur. Du kan fint lage bunnen dagen før. Bare la den ligge ute i romtemperatur med et kjøkkenhåndkle over seg.
Steg 5
Lag hjemmelaget vaniljekrem. Her finner du instruksjonsvideo og fremgangsmetode på vaniljekrem Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.
Steg 6
Pisk fløten til krem og bland sammen vaniljekremene og kremen. La stå i kjøleskapet frem til du skal pynte kaken.
Steg 7
Det er smart å vente til rett før den skal serveres med å ta på vaniljekrem og bær. Legg på rikelig med bær og dryss over litt melis tilslutt. Dette er en perfekt Pavlova. Lykke til.