![](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=eda14198ed43451da597afd0023a35de 700w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bd4310a03a6937e699debba06bf73093 800w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=4e1dfd717c7493f31e14c000afcfaef2 900w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c5c7bb281b3ccb74394c2ec568fb34e4 1000w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c7b0c96f44609c579fa1ece0429cc7bf 1100w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=8e6db311ea7e2b63a605df89708e8199 1200w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=48dd35863cef2bbcd9a253090c7d1f70 1300w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=0b1b29b29716c881e4a5f880b98921c8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=59cb8e4111040a440bea053228ab52f3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d1ecde08f269ec6f542eab7ec831e865 1600w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=0c0a57eefb810bf24bfaf68e0c6f925f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=8c2497516a07c5f2fbaca2c1277de1cc 1800w)
Pizzapai fra Chicago - En deilig og sprø bunn toppet med masse fyll!
Liker du pizza kommer du til å elske denne paien!
Ingredienser
Pizzabunn
- 450 gram speltmel (hvetemel fungerer også)
- 50 gram maismel
- 15 gram sukker
- 15 gram salt
- 100 gram meierismør
- 275 gram vann
- 2 ts tørrgjær
Pizzasaus
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts chiliflakes
- 2 ts rødvinseddik
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 ts oregano
- 1 boks hermetiske tomater (300 gram)
Pizzapai
- Pizzabunn
- tomatsaus
- 250 gram Salsiccia
- 400 gram mozarella
- 100 gram revet parmesan
Dette er en autentisk oppskrift på en Chicago style deep pan pizza. Bunnen inneholder maismel og smør og gir en deilig flakete og sprø pizzabunn med den litt gule fargen. Den stekes på høy varme og det er rikelig med olje i formen noe som gir en nesten fritert bunn. På denne type pizza legges også fyllet på i motsatt rekkefølge av vi er vant med. På bunnen legges rikelig med ost, så salsiccia pølse og avsluttes med pizzasausen som skal være godt innkokt. Du er veldig vanlig og bruke masse forskjellig pizzatopping, men den mest vanlige er Salsiccia som er en italiensk fersk pølse med masse smak! Her kommer metode og oppskrift.
Steg 1
Start med å lage bunnen. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og smøret i små terninger. Kjør dette sammen så konsistensen blir som grov sand. Spe på med romtemperert vann og samle deigen. Denne bunnen er litt klissete, men strø over litt mel og kna deigen forsiktig et par minutter. Sett så deigen til lading i en bolle dekket med plast. La deigen stå i ca 1 time eller til deigen har doblet seg i størrelse.
![Salsiccia 10](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ce7701dfe7f39ca0ed06bb95c3175c5)
![Salsiccia 9](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ecf4bf5a009abbd5fc3b4764ab1a0427)
Steg 2
Når deigen hever lager jeg tomatsausen. Hell olivenolje i en kjele og tilsett hvitløk og chiliflakes. La steke på medium varme til hvitløken har blitt myk. Tilsett rødvinseddik og sukker og la dette koke i 2 minutter før du tilsetter de hermetiske tomatene. Tilsett oregano og smak til med salt. La småkoke i 20 minutter så sausen blir fast og ikke så flytende. Smak til med salt. Når sausen er klar heller du den i en bolle og lar den kjøle seg litt ned.
![Salsiccia 11](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=355b97c0537cc60e6d5f2828588d857f)
Steg 3
Hvis du kjøper Salsiccia på butikken fjerner du bare skinnet og legger innholdet (det krydrede kjøttet) i en bolle. Jeg har laget hjemmelaget Salsiccia farse. Hvis du har lyst til det kan du følge denne oppskriften. Salsiccia farse - Italiensk krydret kjøttfarse til pølser og mange andre oppskrifter
![Salsiccia](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7abc77536eadea195ce9a223f32bb702)
Steg 4
I denne oppskriften bruker jeg revet mozzarella og parmesan. Legg det i hver sin bolle så blir det enda lettere å lage i stand pizzaen etterpå.
![Salsiccia 12](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c672484f337dce13834aab223e554f1d)
Steg 5
Ta deigen ut og strø over litt mel. Kjevle bunnen forsiktig til en diameter på ca 28 cm. Pizzaen skal helst stekes i en ildfast form eller panne. Deigen må være 3 cm større enn formen så du får store gode kanter på paien. Legg i godt med olivenolje i formen og smør så alt er dekket.
![Salsiccia 13](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f7d630e6f4c893c6e0543d20fb112a74)
Steg 6
Når du har fått deigen pent fordelt i panna legger jeg først på mozzarella osten, biter med salsiccia og heller tomatsausen på toppen. Avslutt med å strø litt parmesan på toppen av tomatsausen igjen.
![Salsiccia 14](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-14.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c52ecf8ae60feac4983936e4940badf0)
![Salsiccia 15](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-15.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=348614fb4550472fa92825a83f15b900)
![Salsiccia 16](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-16.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cacd69f8e3a2e8013196ca155ccfa3a0)
Steg 7
Sett pizzaen i en forvarmet ovn med over og undervarme på 250 grader. Steketiden vil variere litt, men er i mellom 35-40 minutter. Det er veldig viktig å la denne pizzaen hvile i formen i 15 minutter etter den er ferdig stekt. Dette gjør at fyllet kjøler seg noe ned og henger bedre sammen når du skal ta deg et stykke. Liker du pizza på du prøve denne herlige varianten fra Chicago. Lykke til.
![Salsiccia 17](https://gladkokken.imgix.net/salsiccia-17.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=84955d4fb2137890bcae775e2932f6d5)