Pizzapai fra Chicago - En deilig og sprø bunn toppet med masse fyll!

Liker du pizza kommer du til å elske denne paien!

Ingredienser

stor Chicago pizzapai

Pizzabunn

  • 450 gram speltmel (hvetemel fungerer også)
  • 50 gram maismel
  • 15 gram sukker
  • 15 gram salt
  • 100 gram meierismør
  • 275 gram vann
  • 2 ts tørrgjær

Pizzasaus

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 ts rødvinseddik
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts oregano
  • 1 boks hermetiske tomater (300 gram)

Pizzapai

  • Pizzabunn
  • tomatsaus
  • 250 gram Salsiccia
  • 400 gram mozarella
  • 100 gram revet parmesan
Ingredienser

Dette er en autentisk oppskrift på en Chicago style deep pan pizza. Bunnen inneholder maismel og smør og gir en deilig flakete og sprø pizzabunn med den litt gule fargen. Den stekes på høy varme og det er rikelig med olje i formen noe som gir en nesten fritert bunn. På denne type pizza legges også fyllet på i motsatt rekkefølge av vi er vant med. På bunnen legges rikelig med ost, så salsiccia pølse og avsluttes med pizzasausen som skal være godt innkokt. Du er veldig vanlig og bruke masse forskjellig pizzatopping, men den mest vanlige er Salsiccia som er en italiensk fersk pølse med masse smak! Her kommer metode og oppskrift.

Steg 1

Start med å lage bunnen. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og smøret i små terninger. Kjør dette sammen så konsistensen blir som grov sand. Spe på med romtemperert vann og samle deigen. Denne bunnen er litt klissete, men strø over litt mel og kna deigen forsiktig et par minutter. Sett så deigen til lading i en bolle dekket med plast. La deigen stå i ca 1 time eller til deigen har doblet seg i størrelse.

Salsiccia 10
Salsiccia 9

Steg 2

Når deigen hever lager jeg tomatsausen. Hell olivenolje i en kjele og tilsett hvitløk og chiliflakes. La steke på medium varme til hvitløken har blitt myk. Tilsett rødvinseddik og sukker og la dette koke i 2 minutter før du tilsetter de hermetiske tomatene. Tilsett oregano og smak til med salt. La småkoke i 20 minutter så sausen blir fast og ikke så flytende. Smak til med salt. Når sausen er klar heller du den i en bolle og lar den kjøle seg litt ned.

Salsiccia 11

Steg 3

Hvis du kjøper Salsiccia på butikken fjerner du bare skinnet og legger innholdet (det krydrede kjøttet) i en bolle. Jeg har laget hjemmelaget Salsiccia farse. Hvis du har lyst til det kan du følge denne oppskriften. Salsiccia farse - Italiensk krydret kjøttfarse til pølser og mange andre oppskrifter

Salsiccia

Steg 4

I denne oppskriften bruker jeg revet mozzarella og parmesan. Legg det i hver sin bolle så blir det enda lettere å lage i stand pizzaen etterpå.

Salsiccia 12

Steg 5

Ta deigen ut og strø over litt mel. Kjevle bunnen forsiktig til en diameter på ca 28 cm. Pizzaen skal helst stekes i en ildfast form eller panne. Deigen må være 3 cm større enn formen så du får store gode kanter på paien. Legg i godt med olivenolje i formen og smør så alt er dekket.

Salsiccia 13

Steg 6

Når du har fått deigen pent fordelt i panna legger jeg først på mozzarella osten, biter med salsiccia og heller tomatsausen på toppen. Avslutt med å strø litt parmesan på toppen av tomatsausen igjen.

Salsiccia 14
Salsiccia 15
Salsiccia 16

Steg 7

Sett pizzaen i en forvarmet ovn med over og undervarme på 250 grader. Steketiden vil variere litt, men er i mellom 35-40 minutter. Det er veldig viktig å la denne pizzaen hvile i formen i 15 minutter etter den er ferdig stekt. Dette gjør at fyllet kjøler seg noe ned og henger bedre sammen når du skal ta deg et stykke. Liker du pizza på du prøve denne herlige varianten fra Chicago. Lykke til.

Salsiccia 17