Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=560&q=60&w=700&s=6b3a6bd3a0cc3966c6ea14adca7e283c 700w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=640&q=60&w=800&s=7d800e326480bf33173c42af563ee551 800w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=720&q=60&w=900&s=1c1ae7e0d011563f0669600778822346 900w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=800&q=60&w=1000&s=aa037aa7921475d95a32b03e356cab02 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=880&q=60&w=1100&s=1facc1a73712bb1a1b5addcb3c431bf3 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=960&q=60&w=1200&s=6479e20263a3eb61d588d86842609881 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=1040&q=60&w=1300&s=5ac1e911440cee9cba1f6470e912730e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=1120&q=60&w=1400&s=f1749429eda32ab1d0837eddb6bea9e4 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=1200&q=60&w=1500&s=049017290e97f5819187aa2b4dae1842 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=1280&q=60&w=1600&s=16a6bd1c1c492a605ea9082a3c90e311 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=1360&q=60&w=1700&s=aec30a2979d1ceb0c5121dae06f5f25d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5257&fp-y=0.5755&h=1440&q=60&w=1800&s=8259da6253b4e4ec6844db4aa4a84d74 1800w)
Sashimi med honning og sennepssaus - Enkelt og fantastisk godt!
Perfekt til å deles eller som en forrett!
Ingredienser
- 300 gram Frøya backloin
- 2 dl sennepssaus (se egen oppskrift)
- 1 ss honning
- 2 ss fersk appelsinsaft
- 1 stk rød chili
- 2 ss granateple kjerner
- 0,5 stk appelsin (kun skallet)
- 1 klype fersk dill
Sashimi er alltid populært enten som en forret eller å lage et stort fat for deling. Denne smakskombinasjonen er utrolig god og dette er veldig enkelt å lage. Jeg har laget Matkurs med denne retten hvor de ser jeg lager hele retten. Matkurs videoen finner du nederst i denne artikkelen.
![Laksesashimi Froya 2](https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e5a41096319f995af2b6eb239b5a5b68)
Steg 1
Du kan enten kjøpe ferdig sennepssaus eller lage hjemmelaget. Jeg anbefaler alltid å lage selv og her legger jeg ved link hvordan du gjør det. Sennepssaus - Hjemmelaget er alltid best!
![Laksesashimi Froya 3](https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd4f784efec8e1dfd00e3c3223f30aa7)
Steg 2
Start med å lage ferdig sennepssausen med honning og appelsin. Kutt opp de andre ingrediensene. Jeg bruker Frøya backloin i denne retten som er perfekt. Skjær i tynne skiver. Hvis du er i tvil hvordan du skal skjære opp laksen riktig viser jeg dette i matkurset du finner under.
Når du skal legge opp retten så starter du med sausen, legger på skiver med laks og topper med appelsinzest, granateplekjerner, chili og dill. Denne retten er perfekt å lage på et stort fat for deling eller som en forrett pr person.
![Laksesashimi Froya 5](https://gladkokken.imgix.net/Laksesashimi-Froya-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a70c8b599570b1867305963c0ccef00a)
Her kan du se matkurset hvor jeg lager denne retten og lærer deg å skjære opp laks som en sushikokk. Lykke til.