![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4caafbb0ad3b902f89753d08d28b9679 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=912d8e0cef6a0e2222ef66f4348f032b 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=ab30b083da44a213fc3a9ec9c90b0c2e 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2b61264cd9dd1ca08f8a393099af7ed8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d2f001df6127fc0ce177a9bc4e9436aa 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=89ed0f529922f8415f262d41b2b7ccc8 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=0cba112bf5ea9c113c72871f0c8c0a6a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ec8efa4dbf58e6b699ba0046908c47c1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4c6847a573f8ebaf2ffba3890876efda 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8fd83bdb2168cd9ccd92dcf877ce34b9 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=329c229447c9bcca878713f2a889a0b8 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=2e17b50a2f3e5f01ed884126864a46cf 1800w)
Sommerdrøm - En deilig pai fyllt med vaniljekrem og masse gode bær!
Dette er min favorittkake å servere om sommeren!
Ingredienser
Paibunn
- 250 gram hvetemel
- 100 gram melis
- 1 ts salt
- 150 gram ekte smør i terninger
- 1 stk egg
Vaniljekrem
- 8 stk eggeplommer
- 70 gram maisennamel
- 180 gram sukker
- 7,5 dl melk
- 2,5 dl kremfløte
- 1 stk vaniljestang
Topping
- 1 kurv bringebær
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv blåbær
- litt revet mørk sjokolade
En deilig sprø paibunn fylt med hjemmelaget vaniljekrem og masse friske bær! Sånn skal en kake på sommeren være for min del. Første gang jeg fikk servert denne var hos noen venner og etter det har det blitt en favoritt her hjemme.
Steg 1
Start med paibunnen for det er den som tar lengst tid. Legg alle ingrediensene i en mikser og kjør sammen til en jevn masse.
![Dsc 0375 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0375-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1c22fbac9c08ef128b836e15aa8d8eda)
![Dsc 0376 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0376-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2c7d5924010f99486976d7d07cdce283)
Steg 2
Form som en flat sirkel og pakk inn i plastfolie. Legg bunnen i kjøleskapet og la hvile i 1 time før den kjevles ut.
![Dsc 0377 2 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0377-2-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6a727fc2f38661d126aa72ab24515b07)
Steg 3
Kjevle ut bunnen og legg i en smurt paiform. Pass på å klem godt ned i hjørnene og prøv å få den så jevn som mulig. Legg formen med paibunnen tilbake i kjøleskapet og skru ovnen på 190 grader varmluft. La bunnen stå i 45 minutter før den stekes.
![Dsc 0383 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0383-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d47ac657178b4ae5fbaec8e8a7bb101c)
Steg 4
Når bunnen skal stekes prikker du noen hull i den med en gaffel og legger over bakepapir. Fyll med tørkede erter eller noe annet som tåler varme. Dette er viktig for at bunnen skal holde den fine formen når den steker. Stek i 20 minutter midt i ovnen. Fjern ertene og stek i ca 5 minutter til. La den kjøle seg helt ned før du fjerner den fra formen. Legg bunnen på kakefatet du har tenkt til å servere kaken på.
![Dsc 0384](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0384.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5d4e2191ab088c37c041c0b548ffca6b)
Steg 5
Å lage hjemmelaget vaniljekrem er mye enklere enn det folk tror. Her er link til grundig forklaring med video. Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.
![Dsc 0379 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0379-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=44f2abcdcb112c34bd3351526a5f2461)
![Dsc 0382](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0382.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=41636da0ec55cc39f9ca170580e22965)
Steg 6
Sett sammen kaken rett før du skal servere den så holder bunnen seg sprø og god. Fyll i rikelig med vaniljekrem og hell over store mengder med bær. (husk å vakse å rense bærene) Avslutt med å rive litt mørk sjokolade på toppen og server. Dette er en sommerdrøm! Lykke til. Har lagt ved en video av hvordan jeg setter sammen kaken. (se video under)