Jeg elsker hjemmelaget pasta!
Ingredienser
Ostefyll
- 250 gram ricotta ost
- 50 gram revet parmesan
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 ts god olivenolje
- salt og pepper
Fersk pasta
- 200 gram hvetemel (tipo 00 )
- 130 gram egg
- 10 gram salt
- 1 ts olivenolje
Tomatsaus
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet
- salt og pepper
- god olivenolje
- revet fersk parmesan
- fersk basilikum
Det er mye enklere å lage hjemmelaget pasta enn de fleste tror. Resultatet er fantastisk silkemyk fersk pasta. Når du i tillegg fyller pastaen med godt ostefyll og lager en velsmakende tomatsaus blir dette fortreffelig! lag gjerne i stand pastaen dagen før eller tidligere på morgenen og du har det veldig enkelt når du skal servere middag.
Steg 1
Start med å lage pastaen. Jeg har laget en egen post om hvordan du lager fersk pasta den kan du se her. Hjemmelaget pasta - Den beste pastaen lager du selv!
Steg 2
Bland sammen alle ingrediensene til ostefyllet og smak til med salt og pepper. Legg over i en sprøytepose.
Steg 3
Etter pastaen har vært i kjøleskapet i minimum 30 minutter kjevler du den så tynt du klarer. Tortellini blir best hvis platene er syltynne. Så jeg bruker den tynneste innstillingen på pastamaskinen. Stikk ut passende sirkler og legg litt ostefyll i midten.
Steg 4
For å lage selve tortellinien fukter jeg halvparten av kanten med litt vann med fingeren. Bretter de sammen og klemmer så den er helt tett. Da har du en halvsirkel med fyllet i midten. Ta hver ende og brett mot hverandre og du får den klassiske tortellini formen.
Steg 5
Legg over på et fat med litt mel eller maismel
Steg 6
Stek hvitløk, sjalottløk og chiliflak i god olivenolje og tilsett vinen. La redusere i 5 minutter og hell i tomater. Smak til med salt, pepper og sukker.
Steg 7
Kok opp tortellinien i rikelig med saltet vann og la koke i 4 minutter. Bland sammen med sausen og nyrevet parmesan.
Steg 8
Hell over en tallerken og server. Pynt gjerne med litt basilikum og nyt.