Fish`n Chips - Oppskrift fra Gladkokkens matkurs

Perfekt sprø fisk og pommes frites!

Ingredienser

porsjoner

Fisk og tempurarøre

  • 1 000 gram fersk Torsk
  • 100 gram hvetemel
  • 100 gram maisenna mel
  • 3 ts bakepulver
  • 4 dl mørk øl
  • salt og pepper
  • Mel for å rulle fisken i.

Taratarsaus

  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ts dijonsennep
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 ss lake fra sylteagurk
  • 2 ss sylteagurk
  • 2 ss capers
  • 2 ss finahakket estragon
  • 1 ss finahakket persille
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper

Pommes Frites

  • 1 kg kokefaste poteter
  • 2 liter frityrolje
  • salt pepper

Ertepuré

  • 1 pose frosne grønne erter
  • 100 gram smør
  • litt av kokevannet
  • salt og pepper
Ingredienser

Her kommer oppskriftene fra matkurset 24.mai. 2020. Det var Fish`n Chips på menyen. Denne oppskriften inneholder derfor dessverre ikke så mye bilder fra selve matlagingen, men hele matkurset kan du finne på min Facebookside.

DSC 1682

Steg 1

Her er link til hvordan du lager verdens beste pommes frites Pommes Frites - Sånn blir de perfekte!

Steg 2

Skjær fisken opp i jevne biter og strø over litt salt. Dypp fisken i hvetemel og dypp i frityrrøre før den skal friteres. Friteres i 3-4 minutter til gylden og fin.

Steg 3

Tartarsaus lager du som en aioli eller majones og blander inn de andre ingrediensene. Her er link til hvordan du kan lage aioli på noen få minutter. Aioli

DSC 1715