Perfekt sprø fisk og pommes frites!
Ingredienser
Fisk og tempurarøre
- 1 000 gram fersk Torsk
- 100 gram hvetemel
- 100 gram maisenna mel
- 3 ts bakepulver
- 4 dl mørk øl
- salt og pepper
- Mel for å rulle fisken i.
Taratarsaus
- 1 stk eggeplomme
- 2 ts dijonsennep
- 3 dl solsikkeolje
- 1 ss lake fra sylteagurk
- 2 ss sylteagurk
- 2 ss capers
- 2 ss finahakket estragon
- 1 ss finahakket persille
- litt sitronsaft
- salt og pepper
Pommes Frites
- 1 kg kokefaste poteter
- 2 liter frityrolje
- salt pepper
Ertepuré
- 1 pose frosne grønne erter
- 100 gram smør
- litt av kokevannet
- salt og pepper
Her kommer oppskriftene fra matkurset 24.mai. 2020. Det var Fish`n Chips på menyen. Denne oppskriften inneholder derfor dessverre ikke så mye bilder fra selve matlagingen, men hele matkurset kan du finne på min Facebookside.
Steg 1
Her er link til hvordan du lager verdens beste pommes frites Pommes Frites - Sånn blir de perfekte!
Steg 2
Skjær fisken opp i jevne biter og strø over litt salt. Dypp fisken i hvetemel og dypp i frityrrøre før den skal friteres. Friteres i 3-4 minutter til gylden og fin.
Steg 3
Tartarsaus lager du som en aioli eller majones og blander inn de andre ingrediensene. Her er link til hvordan du kan lage aioli på noen få minutter. Aioli