![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=07e9059a56bacde45044858c19c194c3 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=1c4dbf37d35f3bba449213eedf758306 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=cd51a053f245c52b8e90f6c87eb588ba 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4ea1a23492d03eaa3f8da61b246e514c 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=ef18150d3868140db46882b98651457f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=1a705889bdf93d25a168466c343bfd36 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=580e282c64c6dabab77cf89a0b0a347a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a60fa49a579f77e6994fce39e2955963 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2792980a449de209a224e796e3f67c81 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=11b4ded46a6a3edd638c3cfe443049a6 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=9c981e3db9cbb4a62de58a5f8329a1a6 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ff41167fb87488cb2b6f487bce9f7879 1800w)
Lammecarré med urtecrust - Servert med fondantpoteter og balsamicosaus
Lammecarré er så godt!! Toppet med Deilige urter blir den enda bedre.
Ingredienser
Lammecarré med urtecrust
- 1 kg lammecarré
- 200 gram aspargesbønner
- fondantpoteter
- balsamicosaus
Urtecrust
- 1 bunt fersk bladpersille
- 1 håndfull fersk rosmarin
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts olivenolje
- 30 gram revet parmesan
- 100 gram griljermel
- salt og pepper
Sennep og honning glaze
- 2 ss dijon sennep
- 2 ss honning
Lammecarré er en delikatesse og noe jeg liker veldig godt! Denne oppskriften synes jeg selv er utrolig god. Mørt kjøtt med stekeskorpe, smak av honning og sennep og toppet med masse deilige urter med parmesan. Er jo ikke så rart dette blir bra!
Steg 1
Start med finne frem en stekepanne og krydre kjøttet rikelig med salt og pepper. Stek lammecarréne på høy varme til de får en god stekeskorpe og legg over i en ildfast form. Sett formen inn i en ovn på ca 160 grader og stek til de har fått en kjernetemperatur på ca 50 grader. De skal en tur til i stekovnen, men først skal de få enda mer smak.
![Dsc 0266 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0266-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fd3d2a8d272568502855c26cb1916ede)
![Dsc 0268 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0268-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13fe462489df96c3fd6e72edaa32bc07)
![Dsc 0271 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0271-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2d0094a10e27a1e13ccb9d4233b32335)
Steg 2
For å lage urtecrust heller du griljermel, urter, salt, hvitløk og parmesan i en blender. Kjør sammen til du få en tørr og sandaktig konsistens.
![Dsc 0260 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0260-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9d8846d7ff88f97fadfb27d9b6a13ee5)
![Dsc 0262 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0262-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b8231441959bf662d42012663f9f774c)
Steg 3
Her ligger det link til hvordan du lager potetfondanter Fondantpoteter - Saftig, crispy og fulle av smak!
![Dsc 0254](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0254.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e1dc3c47993da3d651f5453eb3927d97)
Steg 4
Her ligger det link til hvordan du lager balsmicosausen Balsamicosaus - med smak av hvitløk, rosmarin og pepper
![Dsc 0288](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0288.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd2f2745332091a6e4f36fa46f2ae1e9)
Steg 5
Bland sammen dijonsennep og honning i en liten skål. Finn frem en matpensel så du kan pensle kjøttet med denne blandingen. Dette gir en veldig god smak og fungerer som klister for urtecrusten
![Dsc 0275](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0275.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=093ae657d0c34d86ec059097e2993141)
![Dsc 0283](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0283_190415_133753.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=acf29425d97e1df8a196ea424afce032)
Steg 6
Pensle nøye på alle sider av kjøttet og strø over rikelig med urtecrust. Sett tilbake i ovnen og stek til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp i fine skiver. Skjær opp mellom hvert bein.
![Dsc 0285 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0285-3_190415_133830.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b7af41ddecd7d66b3c0670e689b74c3d)
Steg 7
Hvis du skal anrette tallerkenen anbefaler jeg alltid å bruke varme tallerkner. Legg på fondantpoteter, aspargesbønner, kjøttet og hell over av den gode sausen. Topp gjerne med litt friske urter. Dette er en utrolig god middag! Lykke til.
![Dsc 0311](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0311.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6c0f036bc40c80195576e1b854925f8e)