Lammecarré med urtecrust - Servert med fondantpoteter og balsamicosaus

Lammecarré er så godt!! Toppet med Deilige urter blir den enda bedre.

Ingredienser

porsjoner

Lammecarré med urtecrust

  • 1 kg lammecarré
  • 200 gram aspargesbønner
  • fondantpoteter
  • balsamicosaus

Urtecrust

  • 1 bunt fersk bladpersille
  • 1 håndfull fersk rosmarin
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts olivenolje
  • 30 gram revet parmesan
  • 100 gram griljermel
  • salt og pepper

Sennep og honning glaze

  • 2 ss dijon sennep
  • 2 ss honning
Ingredienser

Lammecarré er en delikatesse og noe jeg liker veldig godt! Denne oppskriften synes jeg selv er utrolig god. Mørt kjøtt med stekeskorpe, smak av honning og sennep og toppet med masse deilige urter med parmesan. Er jo ikke så rart dette blir bra!

Steg 1

Start med finne frem en stekepanne og krydre kjøttet rikelig med salt og pepper. Stek lammecarréne på høy varme til de får en god stekeskorpe og legg over i en ildfast form. Sett formen inn i en ovn på ca 160 grader og stek til de har fått en kjernetemperatur på ca 50 grader. De skal en tur til i stekovnen, men først skal de få enda mer smak.

Dsc 0266 2
Dsc 0268 3
Dsc 0271 2

Steg 2

For å lage urtecrust heller du griljermel, urter, salt, hvitløk og parmesan i en blender. Kjør sammen til du få en tørr og sandaktig konsistens.

Dsc 0260 2 2
Dsc 0262 2

Steg 3

Her ligger det link til hvordan du lager potetfondanter Fondantpoteter - Saftig, crispy og fulle av smak!

Dsc 0254

Steg 4

Her ligger det link til hvordan du lager balsmicosausen Balsamicosaus - med smak av hvitløk, rosmarin og pepper

Dsc 0288

Steg 5

Bland sammen dijonsennep og honning i en liten skål. Finn frem en matpensel så du kan pensle kjøttet med denne blandingen. Dette gir en veldig god smak og fungerer som klister for urtecrusten

Dsc 0275
Dsc 0283

Steg 6

Pensle nøye på alle sider av kjøttet og strø over rikelig med urtecrust. Sett tilbake i ovnen og stek til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp i fine skiver. Skjær opp mellom hvert bein.

Dsc 0285 3

Steg 7

Hvis du skal anrette tallerkenen anbefaler jeg alltid å bruke varme tallerkner. Legg på fondantpoteter, aspargesbønner, kjøttet og hell over av den gode sausen. Topp gjerne med litt friske urter. Dette er en utrolig god middag! Lykke til.

Dsc 0311