Rekesmørbrød - For meg er dette et perfekt rekesmørbrød!
Hvilke tilbehør foretrekker du?
Ingredienser
- 1 kg ferske reker
- 2 stk avokado
- 1 stk rødløk
- 50 gram lakserogn / løyrom
- 1 bunt fersk dill
- 1 stk sitron
- lyst brød
- smør
- sitronsalt
- majones / aioli
Jeg synes reker er veldig godt og spiser det ganske ofte i løpet av sommeren. Et enkelt og herlig måltid som gjerne nytes med god vin og venner. Her kommer jeg med litt tips om tilbehør som jeg synes er veldig gode.
Kjøp gode reker! Jeg foretrekker ferske reker og prøver å finne reker med litt størrelse. Hvis ikke dette er tilgjengelig kan du kjøpe store frosne reker. Da er det viktig at disse tines sakte. Gjerne i kjøleskap for best mulig resultat.
Steg 1
Hvis jeg serverer reker liker jeg å sette frem flere tilbehør så gjestene selv kan velge hva man foretrekker. Disse tilbehørene er alltid med: Avokado, finhakket rødløk, sitronsalt eller sitronpepper, majones/aioli, smør, sitronskiver, rogn og fersk dill.
Jeg synes det er best med lyst brød til reker og har man tid lager jeg gjerne eget brød. Denne oppskriften passer perfekt til rekene. Verdens beste loff - Lær deg å lage hjemmelaget fletteloff
Hjemmelaget sitronpepper eller sitronsalt er også veldig godt tilbehør til reker.
Jeg liker aller best å starte med avokado og majones før jeg topper rikelig opp med reker. Legg på finhakket rødløk og spre over litt rogn. Topp rekesmørbrødet med litt ekstra majones/aioli og dill. Skvis over litt fersk sitron og strø over sitronsalt. For meg er dette det perfekte rekesmørbrød!