![](https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0f077db582096c54ef3bd6dd42d224ca 700w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=3294896bf0b63f504036a2a9ef3376ef 800w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=639d95319fabd5bd0773e279dcad4db3 900w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6a2141b6f46035c3c77defd02bcc35dc 1000w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5195e3d5ffb145bb31d7ce9f111f73dc 1100w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=f628dbc5599617d73d226ed88e96a834 1200w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=0e888ab6702b1cb5d795dca17c993470 1300w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=2cc1bc994b051e9a575588b018e6bdcb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=e9738d079b29d6ef6127d7025976e60d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=5edcc5b42b0bb4e1ba795be9fc84a584 1600w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=7a7646e2f727b8f2f95c9b107aa24cd2 1700w, https://gladkokken.imgix.net/reker.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b109232dc03aece7115253c9415c1f90 1800w)
Rekesmørbrød - For meg er dette et perfekt rekesmørbrød!
Hvilke tilbehør foretrekker du?
Ingredienser
- 1 kg ferske reker
- 2 stk avokado
- 1 stk rødløk
- 50 gram lakserogn / løyrom
- 1 bunt fersk dill
- 1 stk sitron
- lyst brød
- smør
- sitronsalt
- majones / aioli
Jeg synes reker er veldig godt og spiser det ganske ofte i løpet av sommeren. Et enkelt og herlig måltid som gjerne nytes med god vin og venner. Her kommer jeg med litt tips om tilbehør som jeg synes er veldig gode.
Kjøp gode reker! Jeg foretrekker ferske reker og prøver å finne reker med litt størrelse. Hvis ikke dette er tilgjengelig kan du kjøpe store frosne reker. Da er det viktig at disse tines sakte. Gjerne i kjøleskap for best mulig resultat.
![Reker 10](https://gladkokken.imgix.net/reker-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3fd57e36f812729853329bc47444eb25)
Steg 1
Hvis jeg serverer reker liker jeg å sette frem flere tilbehør så gjestene selv kan velge hva man foretrekker. Disse tilbehørene er alltid med: Avokado, finhakket rødløk, sitronsalt eller sitronpepper, majones/aioli, smør, sitronskiver, rogn og fersk dill.
![Reker 8](https://gladkokken.imgix.net/reker-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e1ce31edea075de979323316606813ca)
Jeg synes det er best med lyst brød til reker og har man tid lager jeg gjerne eget brød. Denne oppskriften passer perfekt til rekene. Verdens beste loff - Lær deg å lage hjemmelaget fletteloff
![Dsc 0787](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0787.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=609eb28b85f91db7f966f98e7aad68fa)
Hjemmelaget sitronpepper eller sitronsalt er også veldig godt tilbehør til reker.
![Reker 7](https://gladkokken.imgix.net/reker-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ac9fd985cd00451f0027ed9304e36a5)
Jeg liker aller best å starte med avokado og majones før jeg topper rikelig opp med reker. Legg på finhakket rødløk og spre over litt rogn. Topp rekesmørbrødet med litt ekstra majones/aioli og dill. Skvis over litt fersk sitron og strø over sitronsalt. For meg er dette det perfekte rekesmørbrød!
![Reker](https://gladkokken.imgix.net/reker_2021-06-26-081912.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5874fff2508c1382542ca776ed74766)