Sambal Chicken med ris og agurksalat - Spicy og deilig!

Denne retten sender smaksløkene på fest!!!

Ingredienser

porsjoner

Sambal Chicken

  • 6 stk kyllinglår
  • 1 lite glass Sambal
  • 1 stk løk
  • 6 dl vann
  • 1 stk lime
  • 2,5 dl ketchup
  • 6 porsjoner ris
  • salt og pepper
  • litt koriander

Marinade til kylling

  • 1 ss hvitløk og ingefær pure
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts sort malt pepper
  • 2 ts cayennepepper
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 2 ts nøytral olje.
Ingredienser

Denne retten kommer i mange versjoner i asia og er mest kjent fra Malaysia og Indonesia. Du kan kjøpe ferdig Sambal i glass på butikken, men det er veldig lett å lage sin egen og det smaker så mye bedre! Liker du spicy mat kommer du til å elske denne. Nederst i oppskriften finner du også video som viser hvordan jeg lager denne retten.

Sambal Chicken

Steg 1

Sambal - Malaysisk chilisaus stappfull av smak!Jeg anbefaler å lage Sambal selv da det smaker mye bedre, men du kan også kjøpe ferdig glass med Sambal i butikken. Her er link til hvordan du lager det selv.

Sambal saus 4

Steg 2

Start med å marinere kyllingen i krydderne. Her kan den gjerne få ligge å kose seg i noen timer. Jeg liker å kjøpe kyllinglår og deler dem i to. Du kan også bruke benfrie kyllinglår, men kyllingbryst blir litt "tørt" i sånne gryteretter som dette.

Sambal kylling 3

Steg 3

Finn frem en stor gryte og legg litt olje i bunnen. Stek den marinerte kyllingen til den får litt stekeskorpe på ganske så høy varme. Tilsett løk og stek i noen minutter før du heller over glasset med Sambal. Bland godt sammen og hell over vannet. Bland sammen igjen og kok opp. Når vannet begynner å koke skrur jeg ned temperaturen og tar på lokket. La småkoke i 25 minutter.

Sambal kylling

Steg 4

Ta av lokket og tilsett ketchup (jeg bruker Heinz) og skvis over litt limejuice. La dette koke opp og smak til med salt. Hvis du synes det er veldig sterkt kan du også justere med litt sukker. Dette fordi det er ganske så stor forskjell på ulike typer ketchup. Hvis du ønsker en tykkere kraft kan du tilsette 1 ss maisenna mel med 1 ss vann og koke inn i 2 minutter. Jeg synes sausen skal være litt tynn siden jeg serverer denne retten med ris.

Sambal kylling 4

Her er link til den deilige agurksalaten som passer perfekt til!! Asiatisk Agurksalat - Sprø, syrlig og forfriskende!

Asiatisk Agurksalat 5

Her kan du se video av hvordan jeg lager denne retten. Lykke til