![](https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ab8b505f7c1a91b35de5b37de6771428 700w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=056780d6d7c35ad9e2f72e4dcfab6b32 800w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3f5c22c736c07b1b457a6a6624d431a5 900w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c045ce72ac00d16a8a2f8b1e7bd4abd6 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=028cec32e5c2a4e94a44eed13fbf6000 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=1256de61b5c96788628f04d74e2f7cc5 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c71ee43ca1aad8e7f58f18e70a17a0fa 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=99c825a46d1df3d0f56f9773b9df8ac1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=bdcc4605c9927dbd2ce37c0bd148bc60 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=fefd32faa70b8202e854a12502e7f2c6 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ce3973221394f401d55feab10ed43b42 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=376511abc19005dc127c54f51ae95eea 1800w)
Caprese Gourmet - Smaken av sommer og Italia i hver munnfull
Min gorumetversjon av den klassiske Italienske Capresesalaten.
Ingredienser
- 8 stk tomater
- 200 gram fersk mozarellla
- 1 bunt basilikum
- 1 ss god olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 1 ss honning
Tilbehør
- Parmesanchips
- Aioli
- Pesto
- Focaccia
![Caprese ingredienser](https://gladkokken.imgix.net/caprese-ingredienser.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2a84e5bad821fc6cba61ad398b95319c)
Steg 1
Skjær tomatene i 2 og fjern den rennende kjernen. Finkutt i små terninger og la de renne av seg. Tilsett salt og sukker og la stå i 30 minutter før du blander med resten.
Steg 2
Kutt mozarella i små terninger og legg i et døslag så litt av fuktigheten renner vekk.
Steg 3
Bland tomatene, mozarella og finhakket basilikum. Tilsett sitronsaft og honning. Dette gir litt hold så den kan lages som en pen tartar hvis du vil.
Steg 4
For å lage parmesanchips river du parmesan på et bakebrett med bakepapir. Stek i 8-10 minutter på 180 grader til osten har smeltet og begynner å bli gylden. Se her: Parmesanchips - Sprø og tynne flak av smeltet parmesan.
![Dsc 0780 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e5730390991005e6263d757d4cf8c67)
Steg 5
Her er linker til Aioli, Pesto og focaccia
Hjemmelaget Pesto - Kanskje den mest kjente dressingen fra Italia.
Steg 6
Legg alle elementene pent opp på en tallerken og du har en gourmetversjon av klassikeren Caprese salat
![Caprese gourmet](https://gladkokken.imgix.net/Caprese-gourmet.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=de78d310e25c8d94477d2e2ed14a9036)