Caprese Gourmet - Smaken av sommer og Italia i hver munnfull
Min gorumetversjon av den klassiske Italienske Capresesalaten.
Ingredienser
- 8 stk tomater
- 200 gram fersk mozarellla
- 1 bunt basilikum
- 1 ss god olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 1 ss honning
Tilbehør
- Parmesanchips
- Aioli
- Pesto
- Focaccia
Steg 1
Skjær tomatene i 2 og fjern den rennende kjernen. Finkutt i små terninger og la de renne av seg. Tilsett salt og sukker og la stå i 30 minutter før du blander med resten.
Steg 2
Kutt mozarella i små terninger og legg i et døslag så litt av fuktigheten renner vekk.
Steg 3
Bland tomatene, mozarella og finhakket basilikum. Tilsett sitronsaft og honning. Dette gir litt hold så den kan lages som en pen tartar hvis du vil.
Steg 4
For å lage parmesanchips river du parmesan på et bakebrett med bakepapir. Stek i 8-10 minutter på 180 grader til osten har smeltet og begynner å bli gylden. Se her: Parmesanchips - Sprø og tynne flak av smeltet parmesan.
Steg 5
Her er linker til Aioli, Pesto og focaccia
Hjemmelaget Pesto - Kanskje den mest kjente dressingen fra Italia.
Steg 6
Legg alle elementene pent opp på en tallerken og du har en gourmetversjon av klassikeren Caprese salat