Caprese Gourmet - Smaken av sommer og Italia i hver munnfull

Min gorumetversjon av den klassiske Italienske Capresesalaten.

Ingredienser

små porsjoner
  • 8 stk tomater
  • 200 gram fersk mozarellla
  • 1 bunt basilikum
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 1 ss honning

Tilbehør

  • Parmesanchips
  • Aioli
  • Pesto
  • Focaccia
Ingredienser
Caprese ingredienser

Steg 1

Skjær tomatene i 2 og fjern den rennende kjernen. Finkutt i små terninger og la de renne av seg. Tilsett salt og sukker og la stå i 30 minutter før du blander med resten.

Steg 2

Kutt mozarella i små terninger og legg i et døslag så litt av fuktigheten renner vekk.

Steg 3

Bland tomatene, mozarella og finhakket basilikum. Tilsett sitronsaft og honning. Dette gir litt hold så den kan lages som en pen tartar hvis du vil.

Steg 4

For å lage parmesanchips river du parmesan på et bakebrett med bakepapir. Stek i 8-10 minutter på 180 grader til osten har smeltet og begynner å bli gylden. Se her: Parmesanchips - Sprø og tynne flak av smeltet parmesan.

Dsc 0780 2

Steg 5

Steg 6

Legg alle elementene pent opp på en tallerken og du har en gourmetversjon av klassikeren Caprese salat

Caprese gourmet