Sponset av Weber

Taco på grillen - Dette er så utrolig godt!

Tacomiddagen smaker enda bedre fra grillen!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram oksekjøtt ytrefilet
  • 600 gram kyllinglår
  • 24 stk små tortillas
  • 200 gram revet ost
  • 1 ss Hjemmelaget tacopulver
  • guacamole
  • syltet rødløk
  • pico de gallo
Ingredienser

Jeg elsker å lage mat ute og taco passer ypperlig å lage på grillen. Jobben blir enda enklere hvis du har en stekeplate/plancha til grillen. Med litt forberedelser i forkant kan du nyte tacomiddagen ute og smaken blir utrolig god. Her får du min oppskrift på taco på grillen og viser hvordan jeg lager dette.

Steg 1

Forberedelsene er viktig når du skal lage mat ute. Så jeg lager tilbehøret i tacomiddagen ferdig inne og tar med ferdig ut. Du kan selvfølgelig velge hvilke tilbehør du liker best selv, her finner du linker til mine favoritt tilbehør

Pico de gallo Pico de gallo - En veldig god fersk salsa.

Guacamole Guacamole - En god dipp av avokado.

Syltet rødløk Syltet rødløk - Jeg elsker dette tilbehøret!

Hvetetortillas Hjemmelagde hvetetortillas

Tacokrydder Gladkokkens Tacokrydder

I tillegg til dette har jeg litt revet ost, kyllinglår og oksekjøtt.

Taco pa grillen 8

Steg 2

Jeg kutter oksekjøttet i tynne strimler, smører inn med litt olje og krydrer rikelig med hjemmelaget tacokrydder. Kyllinglårene får akkurat samme behandling og dekk til begge med plast og la de marinere litt før du griller kjøttet.

Taco pa grillen 7
Taco pa grillen 5

Steg 3

Fyr opp grillen med direktevarme over stekesonen og en indirekte sone. Jeg bruker en Plancha deluxe som er perfekt til denne jobben. Legg på kyllingen først for den tar litt lenger tid enn oksekjøttet. Bruk den indirekte sonen på grillen til å varme tortillas.

Taco pa grillen 2

Steg 4

Legg tortillas raskt på stekeplaten før servering. Legg på litt ost, guacamole, pico de gallo, syltet rødløk og grillet tacokjøtt. Nå kan du nyte noen perfekte tacos fra grillen. Jeg har også laget en video som viser hvordan jeg griller disse.

Taco pa grillen