Sponset av Coca-Cola

Italiensk Pizza - Tips og triks for å lykkes med hjemmelaget pizza

Jeg elsker Pizza!!

Ingredienser

porsjoner
Ingredienser

En av mine store matkjærligheter er pizza. Pizza finnes i mange ulike versjoner og stiler. I dag skal jeg vise hvordan du lager perfekte Italienske pizza hjemme i en vanlig stekeovn. En pizza består av 4 elementer. Bunn, saus, ost og topping. I denne oppskriften får du oppskrifter, tips og triks for å lage perfekte pizza hjemme. Noe jeg liker med porsjonspizza som disse er at alle selv kan velge sin egen topping så både barn og voksne får en deilig middag.

Steg 1

Pizzabunn: Her er det mange ulike oppskrifter etter hvilken stil pizza du ønsker. Min favoritt er oppskriften Napolitansk pizzabunn med poolish eller den klassiske Italiensk pizzabunn. Skal du lage en deig med poolish må du starte dagen før du skal lage pizza og er en litt mer krevende deig å jobbe med. Den klassiske Italienske pizzadeigoppskriften kan lages samme dag. Begge to gir fantastisk resultat og smak. Den Napolitanske har litt mer moden smak og mere luft og fuktighet i deigen. Hvis du ikke er vant med å lage pizza vil jeg anbefale å bruke den Klassiske Italienske pizzabunnen. Jeg legger ved link til begge oppskriftene her.

Coca Cola Pizza 2
Napolitansk pizzabunn
Napolitansk v2 5

Steg 2

Pizzasaus: For napolitansk pizza er det sausen veldig ofte enkelt laget med gode tomater og ikke så mye mer. Jeg har laget to versjoner som jeg synes er fantastiske. Her kan du se dem.

Pizzasaus Front
DSC 2032

Steg 3

Oster: Her kan du selvfølgelig bruke ulike sorter ost fra de norske tradisjonelle til litt mer spennende. Mine favoritter er fersk mozzarella, parmesan og vanlig mozzarella. Det er også veldig godt med litt blåmuggost på enkelte pizzaer.

Coca Cola Pizza 4

Steg 4

Topping: Det er så mange spennende smakskombinasjoner som er utrolig godt på pizza. Vær kreativ og bruk ulike toppinger du liker. Pass på at du ikke legger på for mye fyll på en pizza.

Coca Cola Pizza 5

Steg 5

Hvordan lage pizzaen hjemme: Denne oppskriften tar utgangspunkt at du skal lage pizzaen i en vanlig stekeovn og ikke har en egen pizzaovn. Metoden er enkel og ved å steke bunnen 2 ganger får du et fantastisk godt resultat i en vanlig ovn.

Dra eller kjevle ut bunnen og smør på sausen. Stek på stekebrett eller pizzastein i noen minutter til bunnen har satt seg. Ta bunnen ut og legg på fyll før du steker videre i ovnen. På denne måten får du ekstra sprø bunn og du kan forberede flere bunner hvis du skal lage flere pizzaer. Jeg har lagt ved en video nederst i oppskriften.

Tips og triks for å lykkes med hjemmelaget pizza:

- Kjøp Pizzamel for det beste resultatet (tipo 00)

- Bruk litt olje på hendene når du lager deigen

- Bruk gjerne semulegryn når du skal forme pizzabunnen

- Halvstek pizzabunnen med saus for sprøere bunn

- Bruk en stekeplate eller pizzastein

- Kombiner ulike typer ost og ikke legg på for mye

- Vær kreativ med ulike toppinger og lag din favoritt

- Halvstekte pizzabunner du ikke bruker kan fryses ned

Coca Cola Pizza 8