Denne Fisketacoen blir fort den nye familiefavoritten!
Ingredienser
Torske Taco
- 600 gram torskeloin
- 1 pose tortilla chips med chilismak
- 2 stk egg
- 150 gram hvetemel
- 1 ss tacopulver (halv pose)
- olje til steking
Fisketaco dressing
- 2 ss majones
- 2 ts sterk chilisaus
- 0,5 stk lime (kun saften)
- salt og pepper
Forslag til tilbehør
- hvetetortillas
- pico de gallo
- syltet rødløk
- koriander
Taco er så mye mer enn kjøttdeig kokt med industrikjempenes krydderblandinger, mais og ost. Når det kommer til Taco er det lov å være litt leken og eksprimentere med smaker og tilbehør. Disse Fisketacoene MÅ du bare prøve.
Steg 1
Jeg bruker torskeloin når jeg lager fisketaco. Torskeloin er den øverste delen av ryggen til fisken og den delen med best konsistens. Skjær opp filtene i passe store strimler. (som en stor fiskepinne)
![Dsc 0848 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0848-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1f1ac66211748e25eec2cfdcc03351bf)
Steg 2
Knus en pose med Tortilla med chilismak i blenderen eller knus for hånd til konsistensen blir som grov sand.
![Dsc 0851 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0851-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0b2038bc1a062631dfa362436bdd1617)
Steg 3
Sett frem en bolle med mel og tacokrydder, en tallerken med egg og De knuste tacochipsene i den siste.
![Dsc 0856 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0856-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cfa1d7cda23de791c96d139a4131e8d5)
Steg 4
Start med å rulle fisken i hvetemelblandingen. Pass på at hele biten med fisk er dekket med mel. Rist av resten av melet.
![Dsc 0857 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bebea02072ef846e9e584caf7a41d564)
Steg 5
Rull deretter fiskebitene i eggeblandingen før du ruller de i de knuste Tortillachipsene. Legg på en tallerken og fisketacoen er klar for steking. De smaker aller best når de er nystekte så jeg venter alltid til rett før servering med å steke fisken.
![Dsc 0859 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0859-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6326d2bac9e3abe03fca1616f7a051f0)
Steg 6
For å lage fisketaco dressing blander du sammen majones, lime og chilisaus. Smak til med salt og pepper. Dette er en enkel og veldig god dressing sammen med fisken.
![Dsc 0861 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0861-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d153295a9f856fea49c1f34f501e9ebb)
![Dsc 0863](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0863.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=672b8fe20148b701dace70969c9fff57)
Steg 7
Når det kommer til tilbehør er det veldig mye å velge mellom og jeg anbefaler å variere og ta noe som alle liker. Her er noen linker til oppskrifter hvis du vil lage mer selv, men mange produkter får du også kjøpt på butikken. Krydder: Gladkokkens Tacokrydder - Hjemmelaget er alltid best! Hvetetortillas Hjemmelagde hvetetortillas - Så mye bedre enn det du får kjøpt! Her ligger det flere Pico de gallo - En veldig god fersk salsa. Guacamole - En god dipp av avokado.
Nå er det bare å nyte deilige tacos med Fisk. Lykke til
![Dsc 0867 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0867-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2a6c7d17c184c125828588b52677c80)